Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Vrije Tijd / Vrijwilligerswerk / Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

De Vrijwilligerscentrale Brunssum zoekt enthousiaste vrijwilligers.

logo Vrijwilligerscentrale 2013 webDe Vrijwilligerscentrale Brunssum bemiddelt tussen mensen die vrijwilligerswerk willen doen en organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers.

De Vrijwilligerscentrale heeft momenteel de volgende vrijwilligersvacatures openstaan (d.d. 14 maart 2013).

  • Huize Louise, een klein en gezellig zorgcentrum, zoekt vrijwilligers voor ondersteuning in de recreatiezaal. Om te helpen bij het maken en serveren van een kopje koffie, samen naar muziek te luisteren, een spelletje te doen of gewoon gezellig een praatje te maken met de bewoners. Tijden zijn: maandag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur.
  • Het Activiteitencentrum Brunssum zoekt maatjes voor jong-dementerende cliënten. Deze specifieke doelgroep vraagt extra aandacht om hun weg te vinden in het activiteiten programma. U assisteert de activiteitenbegeleider. Activiteiten zijn o.a. (geheugen)spellen, sportactiviteiten, muziek beluisteren, en creatieve activiteiten. Ook begeleidt u een cliënt tijdens een uitstapje.
  • Het Nederlandse Rode Kruis afd. Brunssum is ter uitbreiding van het team op zoek naar vrijwilligers om tijdens grote en kleine evenementen Eerste Hulpposten te bemannen. Voor deze functie is een geldig uitgebreid EHBO-diploma (Oranje of Rode Kruis gecertificeerd) verplicht. Bent u geïnteresseerd maar heeft u nog geen Eerste Hulpdiploma, dan biedt het Rode Kruis de mogelijkheid om een cursus te volgen.
  • Zorgcentrum Schuttershof organiseert iedere dinsdag speciale avondactiviteiten voor bewoners. Het zorgcentrum zoekt diverse vrijwilligers die deze activiteiten willen ondersteunen. Er wordt altijd gestart met een avondmaaltijd. Daarna volgt een avondactiviteit, zoals bijvoorbeeld muziek, film, wandelen etc. Maaltijd en activiteiten vinden plaats tussen 17.30-20.00 uur.
  • Ruggesteun vraagt vrijwilligers voor het ondersteunen en ontlasten van de partners van zieke of demente personen. Het gaat om gezelschap houden, een wandeling maken en dergelijke. Werktijden in overleg (wel vaste tijdstippen). U wordt opgeleid en regelmatig bijgeschoold. Er is contact met andere ondersteuners mantelzorg en er zijn gezamenlijke bijeenkomsten en uitstapjes.


Voor meer informatie over deze of andere vacatures:

Vrijwilligerscentrale Brunssum
(045) 525 61 50
vrijwilligerscentrale@brunssum.nl

Kijk voor meer informatie ook op www.vrijwilligerswerkparkstad.nl

De Vrijwilligerscentrale is aanwezig met een eigen loket in d’r Brikke-Oave, Lindeplein 5a. Het loket is geopend op de maandag- en donderdagmiddag, van 13.30 tot 16.30 uur.

 

 


Uitgelicht


Zoeken