Afvalbak op straat vol? Laat het ons weten!

Door de coronatijd en het mooie weer zijn we steeds vaker buiten te vinden voor een ommetje of eten we iets lekkers op straat. Er wordt daardoor meer gebruik gemaakt van de afvalbakken in Brunssum. Het is goed dat de afvalbakken voor dit soort klein afval gebruikt worden, maar daardoor zijn ze ook sneller vol.

Dagelijks worden er routes gereden om de 434 afvalbakken in Brunssum te ledigen. Meldingen geven ons echter aan dat ze zo nu en dan tóch te vol zijn. We werken er hard aan om dit te voorkomen, maar helaas lukt dit niet altijd. 

Monitoring en meldingen

We brengen in kaart waar afvalbakken momenteel vaker té vol zijn en om wat voor soort afval dit gaat. We monitoren dit om te kunnen beoordelen of extra afvalbakken of aanpassing van onze werkwijze nodig zijn. We vragen Brunssumers mee te helpen door hun ogen open te houden en ons te melden (via het meldpunt) als zij onverhoopt een volle afvalbak tegenkomen. De meldingen worden dan zo snel mogelijk opgepakt. Uiteraard kijken we ook naar plekken waar restafval gedumpt wordt bij deze afvalbakken, daar zijn ze namelijk niet voor bedoeld. Met deze combinatie van monitoring en meldingen gaan we de komende tijd aan de slag.  

Gemeente Brunssum, Betere Buren én de Brunssumse burger dragen zo samen bij aan een schoon Brunssum.