Gouverneur Emile Roemer bezoekt Brunssum

Op woensdag 19 oktober bracht de Gouverneur van Limburg, Emile Roemer, een bezoek aan Brunssum. Het bezoek was onderdeel van een kennismakingsronde langs alle Limburgse gemeenten.

Tijdens zijn bezoek liet de heer Roemer zich bijpraten over een aantal ontwikkelingen in Brunssum. Hij bezocht diverse beeldbepalende locaties en maakte kennis met bijzondere Brunssumers.

Zo werd de Gouverneur onder meer ondergedompeld in de historie van het Clemensdomein en kreeg hij een rondrit aangeboden door de Groeve Mourik. Ook werd hij ontvangen op het terrein van USAG (U.S. Army Garrison Benelux) in Brunssum.

Tijdens een bijeenkomst in Triade 44 maakte de heer Roemer kennis met Brunssumse koempels, de muzikanten van 'Muziek Verbindt', de mensen achter Betere Buren, en de vrijwilliigers van en deelnemers aan het jongerenproject Perron045. 

In haar slotwoord blikte burgemeester Wilma van der Rijt terug op een "zeer fijne kennismaking tussen u en onze gemeente. En ik denk dat ik namens ons allemaal spreek als ik de hoop en verwachting uitspreek dat vandaag de basis is gelegd voor een fijne samenwerking in de komende jaren".

Bezoek gouverneur Emile Roemer1Bezoek gouverneur Emile Roemer2Bezoek gouverneur Emile Roemer3Bezoek gouverneur Emile Roemer4Bezoek gouverneur Emile Roemer5Bezoek gouverneur Emile Roemer6Bezoek gouverneur Emile Roemer7 Foto's: Pascal Moors