Bewoners nieuwbouw Orionplein kiezen naam

Eind 2021 deden Wonen Zuid en gemeente Brunssum een oproep om te komen tot een naam voor het nieuwe gebouw aan het Orionplein in Treebeek, Brunssum. Daar werd volop gehoor aan gegeven. Er kwamen ruim 70 suggesties binnen voor het gebouw waarin dertig sociale huurappartementen van Wonen Zuid en de maatschappelijke voorziening van de gemeente Brunssum in zijn gevestigd. De bewoners en de huurders van de maatschappelijk voorziening konden uit een selectie kiezen. De keuze viel op EMMA NOVA.

“Het woord "nova" staat voor nieuw en symboliseert de wederopbouw van de in 1983 gesloopte mijnschacht en daarmee de veerkracht en mijnwerkersmentaliteit van de lokale bevolking. Maar het woord "nova" heeft net als het woord "Orion" ook een mythologische betekenis in de sterrenkunde. Het staat voor 'nieuwe ster' of een 'ster die als gevolg van een explosieve uitbarsting plotseling in helderheid toeneemt.”

Op de gevel

De naam komt uiteraard op de gevel van het gebouw te staan. De productie en plaatsing van de letters zal in de komende maanden plaatsvinden. De bewoners van de appartementen en de huurders van de maatschappelijke voorziening hebben, evenals de inzenders, bericht gehad over de gekozen naam Emma Nova.