Bezoek de woonwijzerwinkel

Math Houben, Wethouder Duurzaamheid in Brunssum, ontving uit handen van René Helsloot (Interim Directeur WoonWijzerWinkel) een banner van de WoonWijzerWinkel, hét energieloket voor iedereen in de regio.

De banner is bedoeld om burgers te attenderen op het nieuwe initiatief van de Parkstadgemeenten. De winkel opent dit najaar aan de Roda Boulevard in Kerkrade. De digitale WoonWijzerWinkel is wel al voor iedereen te bezoeken.

Iedereen die op zoek is naar mogelijkheden om te besparen op de energierekening en een bijdrage wil leveren aan het verduurzamen van zijn of haar woning, kan binnenkort in Parkstad terecht in de WoonWijzerWinkel. Math Houben benadrukt het belang van onafhankelijk advies voor alle burgers die hun steentje willen bijdragen aan het verduurzamen van hun eigen woning en daarmee ook aan een duurzamer Brunssum: 
“Er staat veel te gebeuren op het vlak van energie”, zegt hij. “De hele transitie van gas naar een andere vorm van onder andere verwarmen roept bij veel burgers vragen op. Een ding is zeker; beginnen met energie besparen is altijd een goed idee. En dan vind ik het van belang dat je als burger ergens terecht kunt voor betrouwbare informatie. Daarom dragen wij als gemeente bij aan de WoonWijzerWinkel”.

In de winkel kunnen bezoekers terecht voor betrouwbaar en objectief advies op maat over de mogelijkheden tot verduurzaming van de eigen woning of huurwoning en de aanschaf van duurzaamheidsproducten. Van simpele isolatiematerialen tot meer complexe oplossingen zoals warmtepompen. Ook wordt informatie verstrekt over subsidies en financieringsmogelijkheden.

De winkel is straks te vinden op de Roda Boulevard in Kerkrade. Wie nu meer informatie zoekt over energie besparen, kan al terecht in de online winkel: www.woonwijzerwinkel.nl/showroom-parkstad/.

WoonWijzerWinkel