Brunssum vraagt aandacht voor mensenrechten

Op donderdag 10 december hees wethouder Hugo Janssen, samen met Chris Baltussen, directeur van ADV Limburg, de Mensenrechtenvlag voor het gemeentehuis van Brunssum. Daarmee vraagt de gemeente aandacht voor de internationale Dag van de Mensenrechten, elk jaar op 10 december.

MensenrechtenvlagWethouder Hugo Janssen (links) en Chris Baltussen (Anti-Discriminatie- voorziening Limburg) hijsen de Mensenrechtenvlag voor het gemeentehuis van Brunssum. Foto: Pascal Moors.

 

 

 

 

 

Op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen door de Verenigde Naties. 

Alle Nederlandse anti-discriminatievoorzieningen hebben een speciale vlag laten ontwikkelen om aandacht te vragen voor mensenrechten. Mensenrechten lijken zo vanzelfsprekend, maar nog dagelijks staan deze rechten wereldwijd ter discussie. Ook in het veilige, democratische Nederland. "De vlag legt niet de nadruk op waarin we verschillen, maar vooral op wat we met elkaar gemeen hebben, wat we delen en wat ons verbindt," zegt Chris Baltussen.

Met het hijsen van de Mensenrechtenvlag in Brunssum spreekt de gemeente het belang uit van een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is, en waarin niet iedereen hetzelfde hoeft te zijn. Brunssum, zegt wethouder Hugo Janssen, is een thuis voor iedereen, ongeacht zijn of haar afkomst, achtergrond, voorkeuren of overtuiging.  "We zijn een gemeente waar iedereen zich veilig moet kunnen voelen, en waarin we elkaar respecteren". 

De Mensenrechtenvlag is te bestellen op www.mensenrechtenvlag.nl