De beste start is het schoolontbijt

Op woensdag 7 november 2018 kregen de kinderen van groep 4/5 van de basisschool St. Franciscus in Treebeek schoolontbijt.

Logo Nationaal SchoolontbijtOok kregen ze bezoek van wethouder Math Houben van Onderwijs. Die kwam gezellig mee ontbijten. Want ontbijten, zo vertelde hij de kinderen, is reuze belangrijk. Het is zelfs de belangrijkste maaltijd van de dag.

De week van 5-9 november 2018 was de Week van het Schoolontbijt. In heel Nederland deden 2.500 basisscholen en een half miljoen kinderen in 275 gemeenten mee. Motto: de beste start van het dag is het ontbijt. En ontbijt, dat is smullen van volkorenbrood, tarwebolletjes, krentenbollen, kaas, aardbeienjam, fruit/groentespread, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, cruesli, thee, komkommers en appels.

Gezonde school

In Brunssum deed onder andere de St. Franciscus school in Treebeek mee aan de Week van het Schoolontbijt. Daar mocht op woensdag 7 november wethouder Math Houben aanschuiven. Samen met juf Esther van groep 4/5 sprak hij met de kinderen over gezond ontbijten. Daarna at hij gezellig met de kinderen mee.

Het Nationaal Schoolontbijt wordt gesteund door het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is het ontbijtevenement officieel ambassadeur van Gezonde School, het samenwerkingsverband dat scholen helpt om het hele jaar aandacht te besteden aan de gezondheid van leerlingen.

Wethouder in de klasWethouder Math Houben en de kinderen van basisschool St. Franciscus smullen van een gezond en lekker ontbijt tijdens de Week van het Schoolontbijt. Foto: Nose for Photography.

Uitgelicht