Een tijger op het Hummelhutje

De kinderen van peuterspeelzaal Hummelhutje in Treebeek kregen op woensdag 24 januari een tijger op bezoek.

Die tijger speelde de hoofdrol in ‘De Tijger Slaapt’, het prentenboek waaruit ze werden voorgelezen door wethouder Math Houben (Onderwijs).

Wethouder Houben (PAK) bezocht het Hummelhutje op de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen. Die vinden in heel Nederland plaats van 24 januari tot en met 3 februari 2018.

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen (leeftijd tot 6 jaar). Voorlezen, zo blijkt uit onderzoek, stimuleert de taalvaardigheid bij jonge kinderen.

Wethouder Math Houben leest voorWethouder Math Houben leest voor op peuterspeelzaal Hummelhutje: “Met de Voorleesdagen willen we laten zien hoe leuk lezen is”.

 

 

 

 

 

 

 

Leuk lezen

De gemeente Brunssum vindt het belangrijk dat jonge kinderen al op zo jong mogelijke leeftijd in aanraking komen met lezen. Wethouder Houben: “Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt vooral voor lezen, voor taalontwikkeling en taalvaardigheid. Wie een achterstand in taal heeft, heeft overal een achterstand. Straks, op school. Maar ook later, op de arbeidsmarkt. Met de Voorleesdagen willen we laten zien hoe leuk lezen is. En hoe belangrijk het is dat kinderen kennis maken met de magische wereld van taal en van boeken”.

 

 

Uitgelicht