Extra energietoeslag van 500 euro voor lage inkomens

Inwoners met een laag inkomen krijgen eind oktober 2022 een extra energietoeslag van 500 euro. Het bedrag komt bovenop de eerdere energietoeslag van 800 euro.

De energietoeslag is bedoeld om huishoudens met een laag inkomen deels te compenseren voor de gestegen energieprijzen. De toeslag wordt uitgekeerd per huishouden.

Cliënten van de sociale dienst ISD BOL die al eerder de toeslag van 800 euro ontvingen, én inwoners die eerder dit jaar de toeslag van 800 euro aanvroegen en kregen, krijgen het bedrag van 500 euro automatisch uitbetaald.

De gemeente Brunssum zal eind oktober 2022 de extra energietoeslag uitbetalen. Kijk voor meer informatie hierover op de website van ISD BOL.

Nog geen energietoeslag ontvangen?

Inwoners van Brunssum die een laag inkomen hebben (tot 120% van het bijstandsniveau) maar nog niet eerder de energietoeslag hebben aangevraagd, kunnen dit alsnog doen, voor zowel de 800 als de 500 euro.

Let op: de toeslag van 800 euro kan nu worden aangevraagd (tot 1 januari 2023). De 500 euro kan vanaf eind oktober worden aangevraagd.

Aanvragen kan via het speciale formulier op www.isdbol.nl