Geboortekoffertje voor Yves

Op donderdag 25 oktober kreeg de drie weken oude Yves uit Brunssum een geboortekoffertje.

Het koffertje was een cadeautje van de brandweer en de gemeente. Met het koffertje wil de brandweer aandacht vragen voor brandveiligheid in en rondom het huis, voor de jonge ouders en voor hun kindje.

Het koffertje werd uitgereikt door Harald de la Roy, brandweerchef Brunssum, en wnd. burgemeester Gerd Leers. In het koffertje zit niet alleen een rompertje, maar ook informatie over brandveiligheid en een rookmelder. 

Campagne

Het geboortekoffertje is onderdeel van de voorlichtingscampagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’. Elk jaar in oktober organiseert de brandweer de Brandpreventieweken. Dit jaar richt de campagne zich op jonge ouders. Voor jonge ouders is het belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kind(eren), waaronder de brandveiligheid in huis. De voorlichtingscampagne loopt in elke Zuid-Limburgse gemeente. De ouders van het eerstgeboren kindje in oktober in elke gemeente krijgen een geboortekoffertje aangeboden. Het koffertje wordt uitgereikt door de burgemeester van de betreffende gemeente en de kazernechef van de brandweer. 

Geboortetasje

Het geboortekoffertje is onderdeel van de voorlichtingscampagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’. Elk jaar in oktober organiseert de brandweer de Brandpreventieweken. Dit jaar richt de campagne zich op jonge ouders. Voor jonge ouders is het belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kind(eren), waaronder de brandveiligheid in huis. 

Ga voor meer informatie naar www.brandweer.nl/rozewolk.

Roze Wolk

 

Uitgelicht