Gemeente Brunssum beperkt dienstverlening

De gemeentewinkel van de gemeente Brunssum is de komende tijd beperkt open. Dit is een gevolg van de maatregelen die de Rijksoverheid op 12 maart heeft afgekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Door de beperkte openstelling wil de gemeente Brunssum fysieke contacten beperken en daarmee de gezondheid van bezoekers en eigen medewerkers beschermen.

De gemeentewinkel is daarom, voorlopig tot en met maandag 6 april 2020, dagelijks alleen geopend van 10 tot 12 uur, voor de aangifte van geboorte en overlijden en voor het afhalen van reeds aangevraagde reisdocumenten en rijbewijzen.

Het Zorgloket (voor Wmo en Jeugdhulp) is eveneens dagelijks geopend, van 10 tot 12 uur.

De avondopenstelling (donderdag 17-19 uur) komt te vervallen.

Alleen op afspraak

Voor alle andere (urgente) producten en diensten (zoals paspoorten, rijbewijzen en vergunningaanvragen) dient, voor een bezoek aan de gemeentewinkel, éérst telefonisch een afspraak gemaakt te worden. 

Het advies aan inwoners is om een bezoek aan de gemeentewinkel zoveel mogelijk te mijden en uit te stellen tot in ieder geval na 6 april 2020. Een groot aantal producten kan digitaal worden aangevraagd. Kijk daarvoor op de gemeentelijke website, bij de betreffende producten en diensten

De gemeente is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9 tot 17 uur, en op vrijdag van 9 tot 12.30 uur, via (045) 527 85 55. 

Huwelijken

Trouwen voor de gemeente kan onder strikte voorwaarden doorgaan, in een klein gezelschap, d.w.z. het trouwstel, de trouwambtenaar, twee trouwgetuigen en eventueel een beperkt gezelschap belangstellenden.

Om besmettingsgevaar te voorkomen dient altijd 1,5 meter afstand tussen het trouwstel en de aanwezigen te zijn gegarandeerd. Dit betekent dan ook dat het maximale aantal personen aanwezig bij een trouwerij mede afhankelijk is van de ruimte waar de bijeenkomst plaatsvindt.

Raadsvergaderingen

De vergaderingen van de gemeenteraad (raads- en commissievergaderingen) gaan voorlopig niet door.

Alle evenementen en bijeenkomsten die door de gemeente Brunssum in de periode tot en met 6 april 2020 worden georganiseerd, worden afgelast.

Openbare ruimte

Door een beperktere inzet van medewerkers zal er sprake zijn van minder onderhoud aan de openbare ruimte (groen en wegen). Daardoor kan het zijn dat het langer duurt voor afvalbakken worden leeggemaakt, of wegen of straten worden schoongeveegd.

Het Servicepunt van Betere Buren is tot en met 6 april gesloten. Voor meer informatie neem contact op met 045 727 12 50.

ISD BOL

De gemeentelijke sociale dienst ISD BOL houdt in de periode tot en met 6 april 2020 geen spreekuren. Het loket wordt gesloten. De dienst is gedurende deze periode alleen telefonisch bereikbaar of via digitale kanalen.

Veiligheid

De gemeente Brunssum stelt alles in het werk om, ondanks de beperkende maatregelen, de dienstverlening aan inwoners zo goed mogelijk doorgang te laten vinden.   

Waar dit tijdelijk niet kan of minder gebeurt, is de afweging gemaakt dat dit het beste is voor de veiligheid en gezondheid van de inwoners en medewerkers van de gemeente Brunssum. Hiervoor vraagt de gemeente ieders begrip.
 

Kijk hier voor een overzicht van landelijke maatregelen.