Gezocht: vrijwilligers voor het fotoarchief van de gemeente

De gemeente Brunssum is op zoek naar vrijwilligers voor het gemeentelijk fotoarchief. Het gaat om werkzaamheden voor ongeveer 1 dag in de week.

Op dit moment is een team van 3 vrijwilligers al actief in het gemeentelijke fotoarchief. Dit team zoekt verdere versterking. 

Digitalisering

Het archief van de gemeente telt vele duizenden foto's waarvan de oudste ruim een eeuw oud zijn. De vrijwilligers zorgen ervoor dat dit archief beter toegankelijk wordt en behouden blijft voor de toekomstige generaties. Daarvoor worden alle foto's gedigitaliseerd en eventueel bewerkt.

Ook doen de vrijwilligers onderzoek naar de achtergrond en herkomst van foto's, zodat de foto's in hun historische context geplaatst kunnen worden. Het gemeentelijke fotoarchief verwerft ook actief foto's die, bijvoorbeeld bij overlijden van particulieren, verloren dreigen te gaan. Op die manier investeert het fotoarchief in het behoud van de beeldhistorie van Brunssum.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om aan de slag te gaan in het gemeentelijke fotoarchief?

Neem dan contact op met Willem Spelthan van de gemeente Brunssum, tel. 06 1311 7982, of met Marco Arets, vrijwilliger, tel. 06 2308 2438.

Kerkstraat Vromen
Oude watermolenSt Josephschool, Eindstraat, 1949