Gratis compost bij Rd4-milieuparken

Vanaf zaterdag 17 maart t/m zaterdag 24 maart 2018 kunnen inwoners van Brunssum gratis 1 kubieke meter compost per huishouden afhalen.

Dat kan bij de Rd4-milieuparken. Let op: zolang de voorraad strekt!

Met het uitdelen van gratis compost bedanken Rd4, gemeenten en Attero jaarlijks iedereen voor de inspanning om GFT-afval en groenafval gescheiden aan te leveren.

Compost wordt gemaakt van GFT-afval en is perfect geschikt als bodemverbeteraar voor de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

compostAfhalen

Voor het afhalen van de gratis compost heeft u een geldig legitimatiebewijs en de milieupas nodig. Een digitale versie hiervan kunt u gebruiken wanneer u de Milieu App op uw telefoon heeft staan. Deze kunt u gratis downloaden in de App- en Google Play Store.

De compost moet u zelf scheppen. Neem daarom zelf een schep mee en iets waar de compost in vervoerd kan worden, zoals een emmer, stevige zak of aanhanger. Vervoert u de compost per aanhanger?  Neem dan een afdekzeil mee, andere riskeert u onderweg een boete.  

De compostactie loopt van zaterdag 17 maart t/m zaterdag 24 maart 2018 op alle Rd4-milieuparken. Omdat de zaterdagen over het algemeen het drukst bezocht zijn, is het advies om deze dagen te mijden. Zo voorkomt u wachttijden.

Kijk voor adressen en openingstijden van de Rd4-milieuparken op de Rd4-afvalwijzer of op www.rd4.nl.

Uitgelicht