Hartslag Nu: red een leven!

Red een leven en doe een reanimatiecursus! Deze cursus is gratis in Brunssum als je je vervolgens aanmeldt als burgerhulpverlener. Je maakt dan deel uit van een netwerk van vrijwilligers die worden opgeroepen om te helpen bij een reanimatie. Dat netwerk heet Hartslag Nu.

Vorig jaar kregen ruim 700 mensen in Limburg een hartstilstand. Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Een ambulance kan er niet altijd binnen 6 minuten zijn. Als burgerhulpverlener kun jij dat wel! Je start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening het overneemt.

Reanimatie in Brunssum

In Brunssum zijn ruim 280 vrijwilligers actief als burgerhulpverlener. Vorig jaar waren ze betrokken bij ruim 20 oproepen.

Om ervoor te zorgen dat bij een oproep voldoende vrijwilligers tijdig bij het slachtoffer zijn, moet 1 procent van de inwoners zijn aangemeld als burgerhulpverlener. Brunssum zit net op 1,01 procent. Brunssum kan dus iedere vrijwilliger gebruiken!

Meld je aan voor gratis cursus

Wil je als burgerhulpverlener aan de slag? Dan moet je eerst een cursus reanimeren met succes afsluiten. 

Voor deelname aan een cursus reanimatie kun je terecht bij:

De cursus is gratis als je deze volgt bij één van deze drie aanbieders. Voorwaarde is wel dat je je daarna aanmeldt bij Hartslag Nu. 

Voor meer informatie over Hartslag Nu, kijk op www.hartslagnu.nl.

Wil je weten hoe Hartslag Nu werkt. Kijk dan naar dit speciale filmpje: