Informatiebijeenkomst Brunssum zonnepanelenproject Parkstad

Op zaterdag 12 oktober –tijdens de Week van de Duurzaamheid- is er om 14.00 uur een informatiebijeenkomst voor bewoners van Brunssum over het Zonnepanelenproject Parkstad in de Brikke Oave.

De Gemeente Brunssum besloot dit voorjaar opnieuw geld vrij te maken voor het Zonnepanelenproject  Parkstad. Net als in de eerste ronde is in Brunssum 3 miljoen euro gereserveerd.  

Zonnepanelenproject Parkstad

Het zonnepanelenproject biedt particuliere woningeigenaren de kans om te investeren in het verduurzamen van hun huis. Voor de deelnemers wordt alles geregeld: van installatie tot service. Het zonnepanelenproject is een uitwerking van de Parkstad-ambitie om in 2040 als regio energie-neutraal te zijn. Alle particuliere woningeigenaren (ook met een smalle beurs), bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3x80 ampère kunnen meedoen. 

De voordelen

De deelnemers worden geheel ontzorgd. Zo krijgen zij vijftien jaar garantie en service én de teruggave van de BTW wordt voor hen geregeld. Deelnemers kunnen bovendien de zonnepanelen financieren door een lening af te sluiten met de gemeente tegen een lage rente. De aflossing is lager dan de huidige energierekening, deelnemers besparen dus kosten. Men lost de lening in vijftien jaar af, maar versneld aflossen mag ook. Na aflossing is het volledige financiële voordeel voor de deelnemer. Uiteraard kunnen deelnemers ook er voor kiezen om de panelen zonder lening te betalen. 

Informatiebijeenkomst Brunssum

In Brunssum is er op zaterdag 12 oktober –tijdens de Week van de Duurzaamheid- voor alle inwoners een informatiebijeenkomst in de Brikke Oave aan het Lindeplein te Brunssum. Deze bijeenkomst start om 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op de website: www.zonnepanelenprojectparkstad.nl/

Energiemarkt

Energiecoöperatie ‘Energiek Brunssum’ organiseert die zaterdag 12 oktober van 11:00 tot 15:00 uur de: “Samenergiek Dag Brunssum 2019”. De gratis toegankelijke markt op het Lindeplein is voor oud en jong, met (eveneens gratis) presentaties en workshops over energiebesparing, duurzame opwekking en nieuwe ontwikkelingen. De meest actuele informatie is te vinden op www.facebook.com/energiekbrunssum.