Informatiebijeenkomsten Brunssum zonnepanelenproject Parkstad

De Parkstad-gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal starten met een grootschalig zonnepanelen-project. In het voorjaar van 2017 worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd voor geïnteresseerden. In Brunssum zijn deze informatiebijeenkomsten gepland op 11 januari, 8 februari en 29 maart.

Zonnepanelenproject Parkstad

Het zonnepanelenproject biedt aan 7.250 particuliere woningeigenaren de kans om te investeren in het verduurzamen van hun huis. Voor de deelnemers wordt alles geregeld: van installatie tot service. Ze financieren de zonnepanelen door een lening af te sluiten met de eigen gemeente tegen een lage rente. Het zonnepanelenproject is een uitwerking van de Parkstad-ambitie om in 2040 als regio energie-neutraal te zijn.

Youtube: zonnepanelen-project Parkstad Limburg

Wie kan meedoen?

Alle particuliere woningeigenaren (ook met een smalle beurs), bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3x80 ampère kunnen meedoen. De deelnemers worden geheel ontzorgd: ze krijgen vijftien jaar garantie en service. Ze financieren de zonnepanelen door een lening af te sluiten met de gemeente tegen een lage rente. De aflossing is lager dan de huidige energierekening, deelnemers besparen dus kosten. Men lost de lening in vijftien jaar af, maar versneld aflossen mag ook. Na aflossing is het volledige financiële voordeel voor de deelnemer.

Informatiebijeenkomsten Brunssum

In Brunssum worden drie informatiebijeenkomsten georganiseerd:

  • 11 januari 2017
  • 8 februari 2017
  • 29 maart 2017

Deze bijeenkomsten vinden plaats in de Brikke Oave aan het Lindeplein te Brunssum en starten om 19:00 uur.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website: www.zonnepanelenprojectparkstad.nl.

 

Subnavigatie