NL Doet op 15 en 16 maart 2019

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 vinden in Brunssum twee grote vrijwilligersdagen plaats. Tijdens ‘NL Doet’ steken mensen de handen uit de mouwen om gedurende een dag(deel) vrijwilligerswerk te verrichten.

In Brunssum kunnen vrijwilligers op meer dan 10 plekken aan de slag. Vrijwilligerswerk om de jeugd te help, of juist de ouderen. Voor een schone wijk. Plek genoeg voor aanpakkers! Meld je nu aan!

‘NL Doet’ is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Met NL Doet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving. Vorig jaar deden meer dan 375 duizend Nederlanders mee, aan ruim 9.700 klussen.

In Brunssum kunnen dit jaar vrijwilligers aan de slag bij onder meer de volgende klussen:

Vrijdag 15 maart

 • AC de Rozengaard organiseert een gezellige bewegingsmiddag. Jonge mensen of scholieren gaan samen met mensen met een verstandelijke handicap sporten en spellen spelen. Doe je mee?
 • Heemkunde Vereniging Brunssum zoekt mensen die willen meehelpen met een grote voorjaarsschoonmaak.
 • Beleef- en buurttuin Oosterhofkes zoekt mensen om het vele groen te herplanten en herschikken.
 • De medewerkers van zorgcentrum Schuttershof willen graag samen met vrijwilligers een jeu-de-boulesbaan aanleggen in de tuin van de dagbehandeling. Wie helpt mee?
 • Zorgcentrum Bronnenhof organiseert een ‘voorjaarsdoedag’ in de achtertuin van het zorgcentrum, voor de aanleg van een mooie zomertuin. Vrijwilligers gevraagd!
 • De woonlocatie van Philadelphia bij Emmastaete wil 3 balkons gereed maken voor de lente/zomer. Je gaat aan de slag met aarde, harkjes, schepjes, zaden, bollen, bloemen en planten.

Zaterdag 16 maart

 • Wijkteam Brunssum-Oost wil een aantal plekken in de wijk opknappen, waaronder de jongerenhangplek en het stuk grond bij de mijnwagen hoek Prins Hendriklaan/ Brunahildestraat. Wie helpt?
 • De medewerkers van zorgcentrum Schuttershof willen graag samen met vrijwilligers een gezellige ‘proefmiddag’ organiseren voor de cliënten met dementie, met lekkere hapjes en drankjes.
 • Wijkteam Brunssum-Zuid gaat het zwerfvuil in de eigen wijk en omliggende groengebieden en natuurgebieden opruimen. Vele handen maken licht werk!
 • Het Clemensdomein zoekt mensen die het kerkje willen poetsen, en het domein en het ommetje om Oud Merkelbeek opschonen (rommel opruimen, planten snoeien, afrastering herstellen). Je bent van harte welkom.
 • Droomgaard West wil een bijenburcht bouwen voor 3 bijenvolken. Bij de burcht komt ook een bijentuin. Ook moet er een nieuwe waterleiding komen, met tappunt. Wie helpt?

Opgeven

Wil je je opgeven voor één van deze klussen? Ga dan naar www.nldoet.nl en zoek op ‘Brunssum’. Daar vind je een overzicht van alle klussen, met tijdstippen, locaties en aantallen plekken die nog vrij zijn.

logo NL Doet