Nieuwe zakpalen centrum Brunssum

Begin november zijn de ingangen van het promenadegebied in Brunssum voorzien van hydraulisch inzinkbare palen, oftewel een dynamische afsluiting. Vanaf 8 januari treden deze nieuwe, roestvrij stalen palen in werking. Bij dit nieuwe systeem gelden dezelfde regels en afspraken als bij de huidige zakpalen.

Venstertijden

In verband met bevoorrading van de winkels en horeca-zaken is het centrum dagelijks tijdens afgesproken venstertijden toegankelijk voor verkeer. De palen zullen tijdens deze tijden dan ook naar beneden zijn. Deze venstertijden zijn als volgt:

Maandag t/m vrijdag:   tussen 9:00u en 12:00u. & tussen 18:00u. en 20:00u.

Koopavond:                  tussen 21:00u. en 23:00u.

Zaterdag:                      tussen 7:00u. en 9:00u.

Buiten deze tijden is het centrumgebied enkel toegankelijk voor voetgangers.

Ontheffing

Met (gemotoriseerd) verkeer is toegang buiten deze tijden alleen mogelijk met een ontheffing. Door middel van kentekenherkenning wordt de zakpaal dan geactiveerd. Nadat een voertuig de dynamische afsluiting heeft gepasseerd, komt de paal weer omhoog. Het is dus niet mogelijk met meerdere voertuigen achter elkaar aan te rijden. Het aanvragen van een ontheffing kan zowel digitaal als aan de Snelbalie in de gemeentewinkel.

Voor meer informatie over het verkrijgen van een ontheffing: https://www.brunssum.nl/inwoner/verkeer/rijontheffing_promenadegebied

Hulpdiensten

Alle hulpdienstvoertuigen zijn uitgerust met een button en hebben dus te allen tijde toegang tot de Promenade.

Uitgelicht