Overkapping Openluchttheater Brunssum klaar

De overkapping van het Openluchttheater Brunssum (OLT) is klaar. Naar verwachting vindt de eerste kindervoorstelling eind mei plaats. In het vernieuwde openluchttheater zijn publiek en artiesten (en hun apparatuur) voortaan door het nieuwe dak, een 'blad' van staal en doek, beschermd tegen de weerselementen.

OLT Overkapping gereed april 2021 webWethouder Hugo Janssen onder de nieuwe overkapping van het Openluchttheater. Foto: Emile Verhijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

De komende weken wordt nog doorgewerkt aan de afronding van het gehele project, zegt verantwoordelijk wethouder van cultuur, Hugo Janssen. “De toegangspoorten worden geïnstalleerd, zodat het OLT in de avond en nacht afgesloten kan worden. Dat was belangrijk voor buurtbewoners, want ook zij willen natuurlijk voorkomen dat het OLT podium biedt aan 'ongewenste gasten'”. 

Verder komen er nog voorzieningen voor de techniek en wordt de beplanting aangepast en waar nodig vernieuwd.

Officiële opening

De officiële opening van het overkapte openluchttheater is gepland in het tweede weekend van september 2021. Naar verwachting kunnen kinderen al eind mei met hun ouders genieten van een gezellig optreden, wanneer de eerste kindervoorstelling plaatsvindt.

Ingebruikname van het openluchttheater is onder voorbehoud. Het doorgaan van de opening en van individuele voorstellingen is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Hugo Janssen: "Tegen het coronavirus biedt zelfs deze prachtige overkapping helaas geen bescherming. Dat is dus nog even afwachten".

Ontwerp

Het OLT ligt in Brunssumse Vijverpark. Ieder jaar is hier een reeks –meestal gratis toegankelijke- voorstellingen te zien voor jong en oud. 

Architect Ivo Rosbeek van Studio Ivo Rosbeek heeft een ontwerp gemaakt dat harmonieert met de groene parkomgeving. Daarbij is rekening gehouden met de theater technische functionaliteit van het OLT en met de sociale veiligheid in het park