Profielschets nieuwe burgemeester Brunssum vastgesteld

In een extra Raadsvergadering op woensdag 10 juli stelde de gemeenteraad van Brunssum –in aanwezigheid van gouverneur Theo Bovens- de zogenaamde ‘profielschets’ vast.

waarnemend burgemeester leers biedt de profielschets voor een nieuwe burgemeester aan, aan gouverneur Bovens.Op 1 januari 2018 werd Gerd Leers burgemeester van Brunssum. Hij trad aan als ‘waarnemer’, dus als tijdelijk burgemeester. Brunssum zoekt nu een nieuwe burgemeester. De profielschets beschrijft de kwaliteiten en vaardigheden waaraan die nieuwe burgemeester moet voldoen en wordt gebruikt tijdens de sollicitatieprocedure, om kandidaten te beoordelen. Burgers hebben gelegenheid gehad om via Facebook en e-mail te reageren op de profielschets.  

Brunssum zoekt vooral een burgemeester wiens ambtsperiode wordt gekenmerkt door: verbindend leiderschap, een open houding als kenmerk van een open cultuur, regio-oriëntatie waarin de belangen van Brunssum worden behartigd en alertheid, rechte rug en daadkracht m.b.t. veiligheid en integriteit. De kandidaat die het beste past in het profiel, wordt straks door de gemeenteraad voorgedragen voor benoeming.

Sollicitatieprocedure

Gouverneur Bovens nam de profielschets in ontvangst en liet weten de sollicitatieprocedure op 19 augustus –na de zomervakantie- op te starten. Het is de bedoeling dat nog vóór het eind van het jaar bekend is wie de nieuwe burgemeester wordt.