Red een mensenleven!

Red een mensenleven en sluit je aan bij het reanimiatie-netwerk Hartslag Nu in Brunssum!

Wie aangesloten is bij dit netwerk, krijgt een oproep als er in de buurt iemand een hartstilstand krijgt. Samen met andere vrijwilligers reanimeer je het slachtoffer tot er een ambulance komt.

Het overkomt elke week ruim 200 Nederlanders. Een hartstilstand. Soms op het werk of tijdens sporten, maar meestal thuis. Snelle reanimatie is dan van groot belang. Een ambulance is meestal niet snel genoeg. Gewone vrijwilligers zijn dat wel. In Brunssum maken ze deel uit van een netwerk dat binnen enkele minuten kan beginnen met reanimeren. Eigenlijk wordt hiermee een beroep gedaan op de aloude burenhulp. Alleen zijn dit vrijwilligers die – letterlijk – levens redden. Iedere dag weer.

265 vrijwilligers

Hartslag Nu heet het Brunssumse netwerk. Het bestaat inmiddels uit 265 vrijwilligers. Wie is aangesloten bij het netwerk en zich binnen een straal van 750m van het slachtoffer bevindt, krijgt een sms-bericht met daarin instructies. 
Hoe meer vrijwilligers er zijn aangesloten bij het netwerk, hoe groter de kans dat ook werkelijk snel hulp wordt geboden. Hartslag Nu zoekt daarom nieuwe vrijwilligers. Wie vrijwilliger wordt, kan op kosten van de gemeente Brunssum de cursus reanimeren volgen. De cursus moet dan wel gevolgd worden bij één van drie Brunssumse verenigingen. Wil je weten welke dat zijn, bel dan met (045) 527 84 07.

Geïnteresseerd in deelname aan het netwerk? Kijk op www.burgerhulpverleninglimburg.nl voor meer informatie.

Beschikt u als bedrijf of winkel over een eigen AED? Ook dan kunt u deelnemen aan het netwerk Hartslag Nu. Lees meer

HartslagNu

Uitgelicht