Reisdocumenten laten bezorgen

Vraagt u bij de gemeente Brunssum een paspoort of identiteitskaart aan? Die kunt u voortaan ook laten bezorgen. Dat kan thuis, maar bijvoorbeeld ook op het werk. U hoeft dan niet meer naar het gemeentehuis te komen om het document af te halen.

Bij de aanvraag van uw paspoort of identiteitskaart kunt u aangeven dat u uw reisdocument wilt laten bezorgen. Dat kan op een adres in Nederland naar keuze. Met uitzondering van de Waddeneilanden.

Bezorging

Het bezorgen van een reisdocument kan van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 en 18.00 uur. De kosten per bezorging bedragen 12,50 euro. Dit betekent dat het tegelijk laten bezorgen van documenten voor meerdere bewoners op hetzelfde adres ook 12,50 euro kost. Uiteraard moeten alle aanvragen dan wel thuis zijn om hun document in ontvangst te nemen. Het reisdocument wordt bezorgd door een gespecialiseerd bedrijf, Dynasure.

Het reisdocument wordt aangeboden in een verzegelde envelop. U dient uw reisdocument persoonlijk in ontvangst te nemen. Dat geldt ook voor minderjarigen. U tekent voor ontvangst van uw nieuwe reisdocument.

Bij de bezorging vindt controle van de identiteit van de aanvrager plaats. Houd daarom uw oude reisdocument bij de hand als de bezorger arriveert.

De bezorger maakt ter plaatse uw oude reisdocument ongeldig.

Voorwaarden

Let op: in een aantal gevallen is het niet mogelijk het reisdocument te laten bezorgen. Bijvoorbeeld bij een spoedaanvraag of bij de aanvraag van een vreemdelingen- of vluchtelingenpaspoort. Kijk op www.brunssum.nl voor de volledige voorwaarden. Daar vindt u ook meer informatie over de bezorging door Dynasure.

Meer informatie
Alle informatie over het thuisbezorgen van je product vind je op deze pagina.

Uitgelicht