Werkbezoek nieuw college aan Betere Buren

Op maandag 31 oktober bracht het nieuwe college van B&W een werkbezoek aan Betere Buren. Daar maakten ze onder meer kennis met de leerlijn Logistiek waar mensen worden opgeleid voor een baan in de logistiek.

Betere Buren is het mensontwikkelbedrijf van de gemeente Brunssum. Doel van Betere Buren is om mensen te helpen bij het vinden van een baan. Het gaat om mensen in de bijstand die er niet in slagen om op eigen kracht een baan te vinden. Betere Buren biedt begeleiding, coaching en scholing.

Op dit moment doorlopen circa 150 Brunssumse cliënten een traject bij Betere Buren. Ze doen ervaring op bij een was- en strijkservice, een naai- en herstelservice of in een fietsreparatieplaats. Ook zijn medewerkers actief in het groenonderhoud, in de horeca en in de schoonmaak.

Verder biedt Betere Buren ook een opleiding voor een baan in de logistiek. Dit jaar vinden dankzij Betere Buren circa 30 mensen een betaalde baan in de logistiek.

Werkbezoek college aan Betere Buren oktober 2022

Het college van Burgemeester en Wethouders maakt kennis met de productiehal van Betere Buren die speciaal is neergezet en ingericht voor de leerlijn Logistiek. Tweede van links is burgemeester Wilma van der Rijt. Daarnaast wethouder Vérénice Hermans, wethouder Merle van Leusden en wethouder Jaimy van Dijk. Op de foto ontbreekt wethouder Hugo Janssen. Foto: Emile Verhijden.