Winnaars Sport- en Vrijwilligersprijzen Brunssum

Tijdens een feestelijk Brunssum Gala in de Brikke Oave zijn op vrijdagavond 24 november 2017 de winnaars bekendgemaakt van de Sport- en Vrijwilligersprijzen van het jaar 2016/2017.

In de zomer van 2017 konden inwoners van Brunssum, via een speciaal formulier, hun nominaties voordragen. In totaal konden nominaties worden ingebracht voor de Sportprijs, de Vrijwilligersprijs, en voor de Meest Waardevolle Vereniging.

En de winnaars zijn…

De Sportprijs 2016/2017 ging naar Sarah Molensky en Rachel Hochstenbach van Zwemvereniging Brunssum. Sarah en Rachel excelleren in het synchroonzwemmen, waar ze samen een duet vormen. In het afgelopen seizoen haalden ze een 1e prijs bij de Nationale Kampioenschappen. De Sportprijs is niet alleen een erkenning van de behaalde sportieve prestaties, maar ook een waardering voor de ambities en gedrevenheid van beide zwemsters die hebben geleid tot een optimale ontwikkeling van hun sporttalenten.

De Vrijwilligersprijs 2016/2017 ging naar twee vrijwilligers, Frans Kempen en Frans Cals. Frans Kempen werd geëerd voor zijn inzet voor SV Schuttersveld en SV Brunssum over een periode van tientallen jaren, in tal van functies en vrijwilligersrollen. Frans Cals kreeg de prijs voor tal van verdiensten voor uiteenlopende maatschappelijke initiatieven, waarbij vooral zijn inzet voor het Alsdorf-comité, voor de oud-mijnwerkers, en voor het herstel van wegkruisen vermelding verdienen.

De prijs voor de Meest Waardevolle Vereniging 2016/2017 was voor Gymnastiekvereniging Fidelitas. Fidelitas draagt al 80 jaar bij aan de lichamelijke vorming van de Brunssumse jeugd. De vereniging traint groepen kinderen voor jazz ballet en turnen. Het accent daarbij ligt op sportiviteit en plezier. Opvallend zijn niet alleen de goede prestaties van de leden, die herhaaldelijk deelnemen aan regionale en landelijke kampioenschappen, maar ook de creativiteit en kundigheid van de leiding en de betrokkenheid van ouders. Daardoor is Fidelitas uitgegroeid tot méér dan alleen een sportvereniging en tot een voorbeeld voor andere sportverenigingen.

Brunssum Gala 2017

 

Uitgelicht