Zonnepanelenproject Parkstad: meedoen kan nog steeds, ook in Brunssum

Inwoners van Brunssum die hun huis willen verduurzamen met zonnepanelen, kunnen nog gebruik maken van het Zonnepanelenproject Parkstad.

ZonnepanelenVorig jaar maakte de gemeente voor de tweede keer 3 miljoen euro vrij zodat meer inwoners van Brunssum gebruik kunnen maken van het project. Al ca 500 huishoudens in Brunssum hebben via dit project hun zonnepanelen aangeschaft. Er is nog budget beschikbaar, dus een aanvraag indienen kan nog steeds. Onlangs is op elk adres een folder over het Zonnepanelenproject in de brievenbus bezorgd.

Lening

Wie via het Zonnepanelenproject Parkstad zonnepanelen aanschaft, sluit tegen een lage rente een lening af bij gemeente Brunssum. Hiermee bespaart de deelnemer direct op de maandelijkse lasten; de kosten voor het afbetalen van de lening zijn namelijk lager dan de besparing op de energiekosten. 
Maar kopen kan ook, uw voordeel bestaat dan helemaal uit de besparing op het stroomverbruik en het terugontvangen van de BTW.

Ontzorgen

“Wie zonnepanelen plaatst, draagt ook bij aan een duurzamer Brunssum”, zegt wethouder Duurzaamheid, Math Houben. “Ik vind het belangrijk dat we mensen helpen om dat ook te kùnnen doen. Daarom doen we als gemeente mee met het Zonnepanelenproject Parkstad, want dat ontzorgt de deelnemer van de aanschaf en installatie van de panelen tot de garantie en het onderhoud gedurende 15 jaar. Wie binnen het Beschermd Stads- en Dorpsgezicht van Brunssum woont, moet wel zelf een (gratis) vergunning aanvragen. Maar ook daarbij helpen we graag.”

Voor particulieren, bedrijven en verenigingen
Iedereen in de regio Parkstad kan deelnemen: alle particuliere woningeigenaren (ook met een smalle beurs), bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3 x 80 ampère. Ook huurders kunnen meedoen, maar zij moeten toestemming hebben van de eigenaar van de woning. 

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op deze speciale website.