Brunssum Nu - aflevering 10 - September 2017

Bekijk de nieuwe aflevering van het stadsjournaal, Brunssum Nu.

In deze aflevering onder meer de volgende onderwerpen:

1. Internationale Veteranendag

Op zaterdag 16 september vindt voor de tweede keer in Brunssum de Internationale Veteranendag plaats. Tijdens een plechtige, maar ook feestelijke bijeenkomst op het Lindeplein is er volop gelegenheid om kennis te maken met de veteranen en hun geschiedenis. Niet alleen Brunssumse veteranen, maar ook veteranen uit de hele regio.

2. Buitenring Parkstad

In maart 2015 werd begonnen met de aanleg van de Buitenring Parkstad. In de afgelopen jaren is gebouwd aan de aanleg van deze 26 kilometer lange ringweg rondom de stadsregio Parkstad Limburg. Afgelopen zomer zijn de eerste delen van de Buitenring voor verkeer opengesteld. Het stadsjournaal maakte een eerste sfeerimpressie.

3. Calisthenics in het Vijverpark

Brunssum heeft een eigen calisthenics park. Calisthenics is straatgym voor jong en oud.

4. Brand Veilig

Hoe voorkom je brand in je eigen huis? De Brandweer Zuid-Limburg staat met een speciale container overal in de regio. In deze ‘belevingscontainer’ kunnen bezoekers zelf ervaren hoe het is als je thuis wordt overvallen door een brand en krijgen ze tips en adviezen hoe dit te voorkomen.

5. Hulp bij het vinden van werk

Brunssum helpt mensen aan het werk. Onlangs is extra geld vrijgemaakt om 50 mensen aan een baan te helpen. Dat gebeurt via een onorthodoxe aanpak.

Uitgelicht