Brunssum Nu - aflevering 11 - Oktober 2017

Bekijk de nieuwe aflevering van het stadsjournaal, Brunssum Nu.

Brunssum Nu is een maandelijks stadsjournaal, met korte films over actuele onderwerpen.

1. Energiecoöperaties in Brunssum

Op donderdag 2 november organiseert de Natuur en Milieufederatie een workshop over het oprichten van energiecoöperaties in Brunssum. Binnen dergelijke coöperatie werken buurtbewoners samen om energie te besparen. Hoe werkt een coöperatie in de praktijk? Het stadsjournaal ging kijken in Leudal.

2. Dag van de Veiligheid

Zaterdag 14 oktober is het de Dag van de Veiligheid in Brunssum. Hoe werken politie, brandweer en ambulances aan onze veiligheid? U kunt het zelf zien op het Lindeplein, met tal van infostands en demonstraties.

3. Vlaai uit een historische bakoven

Vlaai haal je tegenwoordig bij de bakker. Maar vroeger ging dat anders. Toen maakte je zelf vlaai. Bijvoorbeeld  in een gezamenlijke bakoven voor de hele buurt. Die bakoven van vroeger is sinds kort helemaal terug. Hij staat in Brunssum-Noord, in de volkstuinen van In den Lemmender. Zelfgebakken vlaai uit een zelfgebouwde oven. Een project dat mede tot stand kwam met een stimuleringssubsidie van de gemeente Brunssum.

4. Gratis muziek- en danslessen

Iedereen heeft recht op muziekonderwijs. Ook kinderen van ouders die weinig te besteden hebben. In Brunssum kunnen die kinderen gebruik maken van gratis muziekonderwijs én dansonderwijs, dankzij ondersteuning door de gemeente.

Uitgelicht