Brunssum Nu - aflevering 12 - November 2017

Bekijk de nieuwe aflevering van het stadsjournaal, Brunssum Nu.

In deze aflevering onder meer de volgende onderwerpen :

1. Poppy Day in Brunssum

Op zaterdag 11 november vindt er op de Britse oorlogsbegraafplaats in Brunssum een herdenking plaats. Tijdens Poppy Day worden de slachtoffers herdacht van de Eerste Wereldoorlog, maar ook van alle andere oorlogen. Zie elders op deze gemeentepagina voor meer informatie over Poppy Day in Brunssum.

2. Heropening Skatepark Kerkeveld

Je kunt er skaten. Basketbal spelen. Een balletje trappen. Fietscrossen. Een plek dus voor iedere jongere die lekker los wil gaan met sporten en stunten. Skatepark Kerkeveld heet die plek. Begin november ging dit compleet vernieuwde park open. En dat was een mooi feestje waard!

3. Jongeren aan de slag via Perron 045

Ze zijn tussen de 18 en 23 jaar en zitten niet meer op school. Ze hebben geen diploma en geen baan. Vaak hebben ze ook geen doel. Hulp kunnen ze daarom goed gebruiken. Hulp om hun leven weer op de rails te krijgen. Voor deze jongeren is er Perron 045. Uniek aan dit Brunssumse project is dat de jongeren een eigen mentor krijgen. Iemand die samen met de jongere bouwt aan een nieuw vertrouwen in de toekomst.

4. De Rupsjes

De Rupsjes, heten ze. Een nieuwe, unieke vorm van peuteropvang. Onlangs ging op de BMV Bronsheim in Brunssum-Oost de eerste groep van start. Bijzonder aan deze nieuwe opvang is dat de peuters extra zorg krijgen. Het gaat om kinderen met bijvoorbeeld taal- of medische problemen. Door deze kinderen nu extra ondersteuning te geven, is later zwaardere  hulp niet nodig.

5. Bekijk de Brunssumse straatbeelden

Je loopt, rijdt of fietst er dagelijks aan voorbij. De straatbeelden. In heel Brunssum staan er meer dan 150, vooral in het centrum, maar ook in de woonwijken. Straatbeelden uit de oude en jonge geschiedenis. Straatbeelden in alle maten, in alle vormen, in alle stijlen. Ze verrijken onze gemeente, omdat ze iets zeggen over de plek waar ze staan, over onze geschiedenis, over wie we zijn. Beeldend kunstenaar Esther Ginczinger laat een paar mooie voorbeelden zien.

Youtube

Uitgelicht