Brunssum Nu - aflevering 16 - maart 2018

Bekijk de nieuwe aflevering van het stadsjournaal.

In de volgende aflevering zijn onder meer deze onderwerpen te zien:

1. Week van het Geld

Jong geleerd is oud gedaan. Dat is de gedachte achter de Week van het Geld. Tijdens de Week van het Geld (12-16 maart) kregen honderden leerlingen van Brunssumse scholen van alles te horen over geld. Over pinnen. Over betalen. Sparen. Zelf geld verdienen. Dat en nog veel meer. Belangrijkste les voor de kinderen: geld maakt het leven makkelijker en leuker – als je er tenminste goed mee omgaat. En hoe ga je er goed mee om? Dat leerden ze – spelenderwijs – tijdens de Week van het Geld.

2. Verkiezingen? Zo doet Peter dat!

Op woensdag 21 maart vinden de verkiezingen plaats voor de gemeenteraad. Iedereen vanaf 18 jaar mag dan gaan stemmen. Voor veel jongeren is het de eerste keer dat ze naar de stembus mogen gaan. Dat is dus misschien voor velen nog een beetje wennen. Maar geen nood! De Brunssumse vlogger Peter Nauts ging alvast op verkenningstocht. Stemmen, waar doe je dat en hoe doe je dat?

3. Trouwen in Brunssum

Trouwen in Brunssum was nog nooit zo leuk! Sinds kort is trouwen in Brunssum op vrijwel elke locatie mogelijk, op bijna elk tijdstip. Ook nieuw in Brunssum: je eigen persoonlijke trouwambtenaar. Wie in Brunssum trouwt, kan kiezen uit een aantal trouwambtenaren. Iedere trouwambtenaar heeft zijn of haar eigen aanpak, zodat je kunt kiezen voor een trouwceremonie in de stijl die bij jou past.

De trouwambtenaren van de gemeente Brunssum zijn Susan Hurenkamp, Adelheid Debie en Raymond van Haaf. Ze stellen zich graag aan je voor.

4. 30 jaar Parelloop

Op zondag 18 maart is het feest in Brunssum. Dan vindt voor de 30e keer de Parelloop plaats. De Parelloop is het grootste loopfeest van Limburg, een mega-event dat elk jaar duizenden atleten, sportievelingen en supporters trekt. Wat maakt de Parelloop zo bijzonder? En waarom mag je 18 maart niet missen? Het Stadsjournaal sprak een aantal hoofdrolspelers.

5. Israëlische onderscheidingen voor vier Brunssumers

De Yad Vashem-onderscheiding. Sinds 1969 ontvingen bijna 40 Brunssumers hem. Deze eretitel van de staat Israël wordt uitgereikt aan mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog Joden hebben geholpen bij het onderduiken en het overleven van de Holocaust. Onlangs, op 13 maart, kregen nog eens vier Brunssumers deze onderscheiding. Dat gebeurde postuum. Nabestaanden waren aanwezig om de onderscheiding in ontvangst te nemen uit handen van de ambassadeur van Israël in Nederland, Aviv Shir-On.

 

 

Uitgelicht