Brunssum Nu - aflevering 18 - mei 2018

Bekijk de nieuwe aflevering van het Stadsjournaal.

In deze aflevering onder meer de volgende onderwerpen:

1. Stoomtreintjes in het Schutterspark

In het Schutterspark is weer van alles te beleven! Zoals de modelspoorbaan van de Stoomgroep Limburg. Onlangs is de spoorbaan uitgebreid met een hangbrug en een tunnel. Kinderen van alle leeftijden kunnen er elke zondagmiddag terecht tussen 13 en 16 uur voor spannende ritten, of om zich te vergapen aan mini-stoommachines in alle soorten en maten. Je bent ook welkom op de speciale stoomdagen, ‘Schutterspark op Stoom’, op zaterdag 23 en zondag 24 juni. Het stadsjournaal nam alvast een kijkje en reed mee.

2. Fietsen langs de Rode Beek

Brunssum is een fietspad rijker! Onlangs ging een nieuwe fietsverbinding open die het Schutterspark en natuurpark Rode Beek-Rodebach verbindt. Het fietspad, dat deels langs de Rode Beek loopt, is onderdeel van de Beekdaelenroute, een pad waar inwoners en bezoekers optimaal het groene landschap kunnen beleven. Het stadsjournaal stapte op de fiets voor een eerste impressie.

3. Historische Lancaster vliegt over Brunssum

Op vrijdag 4 mei 2018, vlak voor Dodenherdenking, vloog een Lancaster bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog over Brunssum. Wil je meer zien en weten over deze bommenwerper uit 1945? Het stadsjournaal van de gemeente Brunssum was erbij toen het toestel in Gilze-Rijen een tussenlanding maakte.

4. Betere Buren gaat de hoogte in

Je moet geen hoogtevrees hebben – maar dán is het geweldig om te doen. Werken bij Klimpark Park Het Plateau. Onlangs gingen hier medewerkers van  Betere Buren aan de slag met onderhoudsklussen, in een unieke win-win situatie. Want Betere Buren helpt ondernemers, en ondernemers helpen Betere Buren. Dat doen ze door mensen, die op zoek zijn naar een baan, echte werkervaring te bieden. Werken bij een klimpark: inderdaad, voor iedereen die hogerop wil komen!

5. Basisschool Langeberg krijgt eigen moestuin

Basisschool Langeberg is een ‘gezonde school’. Dat betekent dat er extra aandacht is voor gezond lunchen en extra bewegen. Onlangs kreeg de school een echte moestuin cadeau van het wijkteam. Daar telen kinderen nu eigen groenten en fruit. Zo krijgen ze extra beweging. Tegelijkertijd krijgen ze de smaak te pakken voor gezond eten. Want groenten en fruit uit eigen tuin, dát smaakt altijd lekker. Het stadsjournaal was erbij en vroeg de kinderen naar hun ervaringen.

 

Uitgelicht