Brunssum Nu - aflevering 19 - juni 2018

Bekijk de nieuwe aflevering van het stadsjournaal.

In deze afelevring van Brunssum Nu komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

Kids Fun Sports Zone

Wat een feest was het afgelopen zaterdag op het Lindeplein! Maar liefst 300 kinderen uit Gemeente Brunssum renden, sprongen, voetbalden en golfden tijdens deze sportieve activiteit van JOGG Brunssum. Was jij er ook bij? 

Openluchttheater

Het belooft een heerlijk, warme zomer te worden in @Gemeente Brunssum. Ook in het Openluchttheater! De komende maanden zijn er wederom tal van bijzondere optredens in het theater in het Vijverpark. Een overzicht!

Brunssum Bruist

Ook in de zomer bruist Brunssum: en hoe! Brunssum Bruist geeft je een overzicht van de grootste evenementen de komende maanden.

Toekomst van Treebeek

Nadenken over je eigen leefomgeving en de toekomst daarvan is belangrijk. Hoe ziet jouw wijk er over 25 jaar uit? In Treebeek wordt al tien jaar gebouwd aan een mooie en fijne toekomst. Ook de jongste generatie houdt zich daar al mee bezig. Op een speciale Avond voor de Toekomst gingen zij met buurtbewoners in gesprek over hoe zij hun wijk willen zien, over 25 jaar. @IBA Parkstad haakte in, om die plannen te concretiseren.

MijnBreincoach

Dementie is een slopende ziekte, waar steeds meer mensen mee te maken krijgen. En helaas is de ziekte op dit moment nog niet te genezen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat je genoeg kan doen om de kans op dementie te verkleinen. Door bijvoorbeeld je hersenen te prikkelen en gezond te eten, maar ook door vaker te bewegen. Dat kan bijvoorbeeld perfect in het @Blotevoetenpark in @Gemeente Brunssum. Het park vierde onlangs zijn tienjarig bestaan en op de verjaardag werd er extra aandacht besteed aan de heilzame werking van het lopen voor de hersenen. Bovendien werd de @MijnBreincoach-app gelanceerd, waarmee je je eigen hersengezondheid kan onderzoeken.

Arcus Hero 2018

Elke jaar kiest Arcus haar eigen hero: de @Arcus Hero. Dit jaar valt de eer te beurt aan Muhammad Amouri, oftewel Mo. Hij vluchtte in 2015 met zijn broer, zus en ouders uit Syrië en kwam in @Gemeente Brunssum terecht. Hij leerde razendsnel Nederlands en ging vervolgens als een soort onderwijsassistent aan de slag op het @Arcus College, in klassen met buitenlandse studenten. Zijn ambitie en leergierigheid leverden hem de titel ‘Arcus Hero 2018’. Als Hero gaat Mo aan de slag om het imago van het MBO te verbeten.

 

Uitgelicht