Brunssum Nu - aflevering 22 - november 2018

Bekijk de nieuwe aflevering van het Stadsjournaal.

In deze aflevering zijn onder meer de volgende onderwerpen te zien.

1. Kunstwerken ziekenhuis gered

Ze horen bij de geschiedenis van Brunssum. De mozaïek in de entreehal van het ziekenhuis van Brunssum, en de keramische tegelwand in het restaurant. Beide kunstwerken dreigden onlangs vernietigd te worden, bij de sloop van het ziekenhuis. De gemeente besloot de werken van kunstenaars Frans Deumes en Jos Hermans te redden. Een stevige klus, want alleen al de scherfmozaïek is 9 meter lang. Het stadsjournaal filmde het karwei.

2. Energiemakers bezoeken Brunssum

Parkstad Limburg wil straks, in 2040, helemaal energieneutraal zijn. Om dat doel te halen, vinden er overal in de regio duurzame initiatieven plaats. Sinds de zomer van 2018 rijden de Energiemakers op een tandem langs deze ‘groene locaties’. Hiermee willen ze laten zien dat er al veel gebeurt – meer dan we misschien denken. Begin november bezochten de Energiemakers Brunssum en kregen een rondleiding in de Brikke-Oave.

3. Winkelcentrum Brunssum in trek

Brunssum is het tweede winkelcentrum van Parkstad. Prettig compact, een afwisselend winkelaanbod, leuke terrasjes, lekker eten, gratis parkeren – het winkelgebied heeft bezoekers heel wat te bieden. Dat ondervinden ook steeds meer ondernemers. Hoewel in heel Nederland winkelleegstand een probleem is, weten steeds weer nieuwe ondernemers de weg te vinden naar Brunssum. Het stadsjournaal sprak drie ondernemers die onlangs kozen voor het openen van een winkel in Brunssum.

4. Kerst Vier je Samen en meer!

In december is het weer zover. Dan viert Brunssum Kerst Samen, drie dagen lang (14-16 december) op en rondom het Lindeplein. Maar Kerst Vier je Samen is dit jaar wel heel bijzonder! Want het Kerstevenement wordt uitgebreid met een Feest van de Verwondering in het Vijverpark. Dat is een uniek vuur- en lichtspektakel. In het stadsjournaal nemen we alvast een voorproefje.