Brunssum Nu - aflevering 7 - April 2017

Bekijk de nieuwe aflevering van het stadsjournaal van Brunssum.

Brunssum Nu is een maandelijks stadsjournaal, met korte films over actuele onderwerpen.

In deze aflevering zijn onder meer de volgende onderwerpen te zien:

1. Bouwen aan een nieuw winkelcentrum

Brunssum werkt aan een nieuw winkelcentrum. Dat is goed te zien op de hoek Koutenveld/Schiffelerstraat. Daar wordt sinds enige maanden gewerkt aan een nieuwe Albert Heijn. De nieuwe Albert Heijn is straks de kop van een nieuwe winkelroute. Die loopt vanaf de kop van de Schiffelerstraat tot aan de Kerkstraat. Zo ontstaat een tweede Promenade, met aan weerszijden winkels. De nieuwe winkelroute maakt het centrum aantrekkelijker voor winkelend publiek en vormt daarmee een nieuwe impuls voor een bruisend winkelhart.

2. 50 jaar NAVO

In 2017 is het 50 jaar geleden dat de NAVO naar Brunssum kwam. Op 1 juni 1967 werd de basis officieel geopend. Inmiddels heet het hoofdkwartier geen AFCENT meer. In Brunssum staat nu het Joint Force Command Headquarters. Nog steeds één van de belangrijkste en grootste hoofdkwartieren van de NAVO in Europa. En dat al 50 jaar. Die mijlpaal van 50 jaar willen Brunssum en de NAVO niet zomaar voorbij laten gaan. Dat gaan we dus vieren. ’50 years Brunssum Host to NATO’. Een viering op woensdag 31 mei, in aanwezigheid van onder meer Koning Willem-Alexander.

3. Bezoek het Schutterspark!

Het Schutterspark in Brunssum. Een belevenis voor jong en oud. Honderd jaar geleden werd dit park aangelegd door de Staatsmijnen, als volkspark voor de mijnwerkers en hun gezinnen. Vandaag de dag biedt het park volop natuurschoon en geweldige attracties voor iedereen. Een blotevoetenpark. Minitreintjes. Een minihaven. Kinderboerderij. Natuurspeelplekken. En nog veel meer. Trek eropuit deze zomer. Kom naar het Schutterspark.

 

 

Uitgelicht