Nieuw in het stadsjournaal: In Brunssum ligt de kunst op straat!

Ga op avontuur in Brunssum! Dat kan met de Straatbeeldenroute. Deze wandeling brengt je op plekken waar je nog nooit geweest bent. Je ontdekt plekjes die je niet eerder zijn opgevallen. En je zult verrast worden door de schoonheid die zomaar om de hoek ligt.

Aan gevels, op straathoeken, in de vijver en midden op pleinen. Brunssum heeft een enorme collectie kunst in de openbare ruimte, ruim 120 objecten. 

In de komende tijd verschijnen er verschillende straatbeeldenroutes in Brunssum. Routes die door verschillende wijken lopen, steeds langs andere kunst. Deze routes zijn gratis verkrijgbaar, als download of op papier.

De eerste route die is verschenen - de Straatbeeldenroute Centrum - loopt door het centrum van Brunssum. De route leidt langs ruim 40 beelden en duurt zo’n 1,5 uur. De kunstwerken variëren van de toren van de Gregoriuskerk tot gevelstenen, fonteinen en oorlogsmonumenten. Samen geven de kunstwerken een beeld van 100 jaar Brunssumse geschiedenis.

Gratis verkrijgbaar

De routekaart kan gedownload worden via www.onsbrunssum.nl.

De routekaart is ook (gratis) op papier verkrijgbaar in het gemeentehuis (Lindeplein 1), het Noorderhuis (De Gasperistraat 3), de bibliotheek (Rumpenerstraat 147) en bij Shoeby’s (Kerkstraat 71A).  
Let op, het gemeentehuis is beperkt open. Je kunt de routekaart in het gemeentehuis afhalen alleen op werkdagen van 14 tot 16 uur.