Nieuw in het Stadsjournaal: "CMWW Jongerenwerk in coronatijd"

Jongeren hebben door de coronacrisis veel moeten missen het afgelopen jaar. School. Vriendjes. Sport. En meer! In een nieuwe aflevering van het Stadsjournaal aandacht voor het CMWW Jongerenwerk dat het afgelopen jaar tal van activiteiten voor hen op touw zette.

Het Jongerenwerk in Brunssum had het druk afgelopen jaar met bijvoorbeeld de Zomer- en Wintergames, de graffitiprojecten, online bingo, levend Stratego en Urban golf. Honderden jongeren in de leeftijd tot 18 jaar deden mee. In de zon, of 's nachts. In de straten of parken van Brunssum, of thuis.

De activiteiten van het jongerenwerk zijn méér dan alleen gezellig, of leuk. Jongeren die deelnemen hebben soms nét iets minder te besteden. Nét iets minder kansen. Het Jongerenwerk helpt ze om te groeien, zowel in vaardigheden als in gedrag. Dat is altijd al belangrijk geweest - maar vooral het afgelopen coronajaar was dit extra urgent.

'Help jongeren de corona door'. Dat was de opdracht van het Jongerenwerk in Brunssum afgelopen jaar. Dat is gelukt. Het aantal aanmeldingen voor Jongerenwerk stijgt met elke nieuwe activiteit. En zelfs ouders reageren: "De kinderen zijn zo enthousiast, ik wil ook meedoen!"

Jongerenwerk is onderdeel van het Centrum voor Maatschappelijk werk en Welzijnswerk Brunssum (CMWW).