Nieuw in het stadsjournaal: Begin een eigen mini-bibliotheek!

Een eigen mini-bibliotheek beginnen? Dat was nog nooit zo makkelijk! Bij de gemeente Brunssum kan gratis een kastje voor een mini-bibliotheek besteld worden. Het kastje wordt gemaakt door Betere Buren.

Medewerkers van Betere Buren zorgen ook nog eens voor gratis plaatsing. 

Een mini-bibliotheek is een kastje dat door iedereen in de eigen voortuin of bij de voordeur geplaatst kan worden. De mini-bibliotheek wordt met (tweedehands) boeken gevuld door iedereen die maar wil. Ook mag iedere geïnteresseerde zomaar een boek meenemen. 

Met een mini-bibliotheek krijgen boeken een tweede leven (of derde, of vierde...). Het is een ideale manier om nieuwe boeken te ontdekken. Of om boeken te lezen die niet voor iedereen betaalbaar zijn.

Kinderboeken

Veel mini-bibliotheken zijn vaak tevens een kinderzwerfboekenstation. Een plek waar kinderen gelezen boeken kunnen achterlaten en nieuwe boeken mogen meenemen. Een mini-bibliotheek bevordert daarmee ook leesplezier onder kinderen.

Dat is ook de reden waarom de gemeente Brunssum inwoners helpt bij het starten van een eigen mini-bibliotheek, zegt wethouder Hugo Janssen (Laaggeletterdheid). "Wij roepen iedereen op: zet een kastje in je voortuin of bij je voordeur. Maak er ook een kinderzwerfboekenstation van. Op die manier stimuleer je lezen bij de allerjongste generatie en pakken we samen laaggeletterdheid aan bij de basis".

Stadsjournaal

In een nieuwe aflevering van het stadsjournaal is een voorbeeld te zien van de mini-bibliotheek die gratis bij de gemeente aangevraagd kan worden. Het stadsjournaal is hieronder te zien. . 

Wilt u een eigen mini-bibliotheek beginnen? Bestel nu bij Betere Buren. Dat kan via (045) 727 1250, of via info@betereburen.nl. Het kastje wordt gratis gemaakt en geplaatst.

De mini-bibliotheken worden alléén geplaatst binnen de gemeente Brunssum.

Kijk voor informatie over mini-bibliotheken in Brunssum op www.onsbrunssum.nl/minibieb