Nieuw in het stadsjournaal: De hele wereld danst weer in Brunssum!

Van donderdag 30 juni t/m zondag 3 juli 2022 danst de hele wereld weer in Brunssum! Dan vindt Worldfestival Parade 2022 plaats.

Honderden dansers uit 12 landen, verbroederingsfeesten, een grote optocht, een lasershow, én een zomercarnaval! Het valt allemaal te zien en te beleven in een bruisend, vierdaags feest voor jong en oud!

Van Paaseiland tot Ecuador

De dansgroepen komen uit Chili (Paaseiland), Kenia, Colombia, Noord-Ierland, Ecuador, Oekraïne, Georgië, Servië, Israël, Slovenië, Italië en Slowakije. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn ze te beleven tijdens middag- en avondvoorstellingen in het Openluchttheater in Brunssum.

Ook vormen de dansers samen de spectaculaire Parade Optocht. Deze gratis toegankelijke show trekt op zondag 3 juli van 13 tot 16 uur door het centrum van Brunssum.

In het Vijverpark vinden elke avond verbroederingsfeesten plaats, met op donderdag optredens van de Daredevils, op vrijdag de coverband Booster, en op zondag de feestband Wahnsinn en de band Tonca. 

Laat je meevoeren

Een van de deelnemers aan de Parade 2022 is Pedro Ricardo Henry, een Cubaan. Opgeleid in Havana, geëmigreerd naar Duitsland en sinds 2017 als danser and muzikant werkzaam in Nederland. Voor hem betekent de Parade vier woorden: Geloof. Licht. Hoop. En vooral: Familie. 
"Dit festival brengt me terug naar mijn geboorteland - Cuba - dat ik mis", zegt Pedro Ricardo Henry, zowel in woord als in dans.

Laat je meevoeren naar Cuba, en alle andere landen van de wereld, door het dansspektakel dat Worldfestival Parade is. 

In Brunssum. 30 juni-3 juli 2022.
Kijk voor het volledige programma en tickets op www.paradebrunssum.nl