Nieuw in het stadsjournaal: Eerste Peuter4daagse in Brunssum

Ruim 300 Brunssumse peuters liepen onlangs de allereerste Brunssumse Peuter4daagse.

Doel van de Peuter4daagse is dat de kinderopvang (tot 4 jaar) minimaal 15 minuten per dag met de peuters gaat wandelen, om zo de kinderen het plezier van bewegen te laten ontdekken.

JOGG

De vierdaagse is onderdeel van een programma om kinderen in Brunssum te stimuleren en te motiveren om méér te bewegen en gezond te eten. JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) heet dat programma. 
In Brunssum namen 300 peuters deel aan deze beweegactie. De peuterspeelzalen kregen van JOGG Brunssum en RiskCare Preventie een beweegmand. Hierin zit materiaal dat de leidsters het hele jaar door kunnen gebruiken om bewegen en spelen te stimuleren.

Lekkere fruitmand

Omdat naast bewegen ook gezond eten belangrijk is, werd tijdens de Peuter4daagse door de PLUS Quaedvlieg op iedere Brunssumse locatie een lekkere fruitmand met diverse soorten fruit afgeleverd. En aan het einde van de week kregen alle peuters een welverdiende medaille!

De Peuter4daagse vond plaats in heel Zuid-Limburg, in een samenwerking tussen 16 Zuid-Limburgse JOGG-gemeenten en JOGG-regisseurs. Bijna 5.500 peuters, 750 pedagogisch medewerkers van 148 kinderopvanglocaties wandelen mee.