Nieuw in het stadsjournaal: de Stanley Parable in Brunssum

Theatergroep Xtravagant biedt inwoners van Brunssum een gratis theatervoorstelling aan: de Stanley Parable. Het is een cadeau vanwege het 5-jarig bestaan van Xtravagant.

De voorstelling vindt plaats op zaterdag 26 oktober 2019, in de Brikke Oave.

De theatergroep Xtravagant bracht in de afgelopen 5 jaar verschillende eigen theaterproducties in de Brikke Oave. De meest recente was een voorstelling rondom de viering van '75 jaar bevrijding', 'Vrijheid - en NU?'.
Xtravagant brengt nu een nieuwe theaterproductie op de planken. De Stanley Parable. Deze productie zal ook in een aantal andere schouwburgen spelen. De premiere vindt echter plaats in de Brikke Oave. Deze voorstelling is gratis voor alle inwoners van Brunssum.

Stanley Parable

De Stanley Parable gaat over Stanley. Hij is werknemer 427 in een groot bedrijf. Zijn baan is simpel: zittend achter zijn bureau komen opdrachten binnen via een monitor. Deze opdrachten vertellen hem welke toetsen hij moet indrukken. Dit is wat werknemer 427 doet. Totdat er op een dag iets vreemds gebeurt…

De Stanley Parable gaat over het maken van keuzes. Daarbij wordt ook het publiek betrokken. Dat gebeurt in een interactieve opzet: met behulp van zijn of haar smartphone bepaalt elke toeschouwer wat er live op het podium gebeurt.

Kaartjes

De Stanley Parable is eenmalig te zien in de Brikke Oave (Lindeplein 7) op zaterdag 26 oktober. Aanvang is 20 uur.

Kaartjes (gratis) voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.xtravagant.nl/stanleyinbrunssum