Brunssum Nu - aflevering 6 - Maart 2017

Vanaf zaterdag 18 maart 2017 is op RTV Parkstad een nieuwe aflevering van het Stadsjournaal van de gemeente Brunssum te zien.

In deze aflevering zijn onder meer deze onderwerpen te zien:

1. Aan de slag bij Nedcar

Werkloos thuis zitten. Voor veel mensen is dat een drama. Iedereen heeft immers recht op werk.

De gemeente Brunssum gaat daarom met deze mensen aan de slag. En met succes. Vorig jaar daalde het aantal Brunssumers in de bijstand met maar liefst 3,4 procent! Terwijl landelijk juist sprake was van een stijging van 7 procent. Dat de cijfers in Brunssum tegen de landelijke trends ingaan, heeft een duidelijke reden. Het is het succes van een specifieke lokale aanpak, uitgevoerd door ISD BOL, de intergemeentelijke sociale dienst van Brunssum. Met speciale trajecten helpen ze mensen aan een baan bij Nedcar.

2. Hart voor Treebeek

Wie tien jaar geleden voor het laatst in Treebeek was, kent deze wijk bijna niet meer terug. Zoveel is er veranderd sinds woningcorporatie Wonen Zuid en de gemeente Brunssum in 2008 besloten om te investeren in een nieuw hart. Doel van de nieuwe plannen: het creëren van moderne woningen en een fijne woonomgeving. Ook moet Treebeek weer de oude tuindorp-allure van vroeger krijgen. En Tuindorp Treebeek betekent: veel groen en veel ruimte voor het unieke kleinschalige en intieme karakter van de wijk.

3. Jonge mantelzorgers

Mantelzorgers zijn mensen die voor anderen zorgen. Voor zieken of voor ouderen. Mantelzorg is vaak zwaar. Dat geldt zeker voor een bijzondere groep mantelzorgers: kinderen. Kinderen die bijvoorbeeld zorgen voor een zieke vader of moeder. Vaak beseffen deze kinderen niet dat ze mantelzorger zijn. En dat ze dus een beroep kunnen doen op de speciale ondersteuning voor mantelzorgers. Om die reden bezoeken medewerkers van het Steunpunt Mantelzorg de basisscholen in Brunssum, met speciale gastlessen.

 

 

Uitgelicht