Informatieve websites

U wilt graag uw steentje bijdrage aan een duurzame wereld. Maar waar vindt u goede informatie? Steek hier uw licht eens op.

Algemene informatie duurzame maatregelen in en om het huis

Algemene informatie over duurzame maatregelen zoals energie besparen of energie duurzaam opwekken vindt u op de volgende websites:

  • www.WoonWijzerWinkel.nl Binnenkort opent Parkstad de WoonWijzerWinkel, hét energieloket voor iedereen in de regio. Iedereen die op zoek is naar mogelijkheden om te besparen op de energierekening en een bijdrage wil leveren aan het verduurzamen van zijn of haar woning, kan binnenkort in Parkstad terecht in de WoonWijzerWinkel. In de winkel, die komend najaar in Parkstad opent, kunnen bezoekers terecht voor betrouwbaar en objectief advies op maat over de mogelijkheden tot verduurzaming van de eigen woning of huurwoning en de aanschaf van duurzaamheidsproducten. Van simpele isolatiematerialen tot meer complexe oplossingen zoals warmtepompen. Ook wordt informatie verstrekt over subsidies en financieringsmogelijkheden. De winkel is straks te vinden op de Roda Boulevard in Kerkrade. U kunt wel al terecht in de online winkel.

  • http://www.nieuweenergieinlimburg.nl is het energieloket van alle gemeenten in de provincie Limburg. Lokale initiatieven en algemene informatie over duurzame maatregelen kunt u hier vinden.

  • https://www.milieucentraal.nl biedt informatie over meerdere thema’s zoals een stappenplan naar aardgasvrij wonen, energiebesparende maatregelen en andere duurzame keuzes in en om het huis. Ook vindt u op deze website checklist voor het aangaan van offertegesprekken voor bijv. de aanschaf van zonnepanelen.

  • https://www.hierverwarmt.nl/ gaat specifiek over wonen zonder aardgas.

  • https://www.verbeterjehuis.nl is handig als u zelf wilt onderzoeken hoeveel energie u kunt besparen. Deze website maakt op basis van huidige situatie een analyse en laat zien hoeveel je kunt besparen met maatregelen zoals isoleren. Zo heeft u een indicatie van de mogelijke besparing op uw energierekening per maatregel.

  • https://www.energielabel.nl geeft informatie over energielabels en hoe daarmee energiezuinige keuzes te maken.

  • http://brunssum.zonnekaart.nl om een check te doen of uw dak geschikt is voor zonne-energie

  • http://www.huisjeboompjebeter.nl geeft slimme tips voor een klimaatbestendige tuin.

Kosten, financiering en subsidies

Betrouwbare partijen vinden

Wanneer u een advies aan huis wilt krijgen of een klus wilt laten uitvoeren, hoe komt u dan aan een betrouwbare partij? Op deze websites vindt u gecertificeerde en gekwalificeerde vakmensen en adviseurs.