Samen voor een gezellig en duurzaam Lemmender

Woon jij in Lemmender en wil jij je buurtgenoten wel eens gezellig treffen? Misschien wil je wel samen met straat- of flatgenoten de buurt vergroenen of verduurzamen? Gemeente Brunssum en Weller organiseren deze nazomer drie leuke, gezellige en duurzame activiteiten in de wijk Lemmender.

Koffie met een plantje

Dat was gezellig: Op woensdag 6 september kon je op het parkeerterrein bij de Aldi, een gratis (goed gevulde) plantenbak afhalen om je balkon of tuin op te fleuren! Deze actie organiseerden we in samenwerking met Stichting Steenbreek om de vergroening van balkons en tuinen in de buurt een handje te helpen. Er kwamen heel wat mensen op af. En bij de koffietruck, waar je gratis een heerlijke (ijs)koffie kon drinken kwamen leuke gesprekjes tot stand. Daarin werden -bij zomerse temperaturen van 30+ graden- deeën uitgewisseld over hoe we Lemmender samen in de toekomst een fijne, duurzame, groene en leefbare buurt houden. 

Heb je deze gemist?  Kom dan naar:

 

Struinen in de Volkstuinen

Wat?  Kom een avondje kijken bij de Stichting Volkstuinen in den Lemmender! Vrijwilligers vertellen over het tuinieren bij de Stichting Volkstuinen en geven een rondleiding door de prachtige tuinen. Er is ook een koffietruck waar je gratis een heerlijke kop koffie (of thee) kunt komen drinken. Altijd gezellig, toch?

Waar?  Bij de ingang van de Stichting Volkstuinen in den Lemmender (Florence Nightingalestraat 31).

Wanneer?  Woensdag 13 september van 19:00 tot 21:00 uur

Aanmelden?  Aanmelden kan via deze link.

Serious game: Unlock the Volt!

Wat?  Speel samen met buurtgenoten de serious game Unlock the Volt! In deze online klimaat-escaperoom neem je een kijkje in de toekomst en wordt het effect van duurzaam handelen grijpbaar. Je speelt het spel in groepjes van drie tot zes personen, welke groep ontsnapt het snelst? Wij zorgen  voor (gratis) drankjes. Zorg jij dat je ontsnapt!

Waar?  Klaver Vier (Florence Nightingalestraat 6).

Wanneer?  Woensdag 20 september van 19:00 tot 21:00 uur

Aanmelden?  Aanmelden kan als groepje, maar je kunt je ook ook alleen aanmelden via deze link