Ons duurzame Brunssum

We willen allemaal een duurzame, prettige en gezonde leefomgeving. Dit kunnen we samen bereiken door aan de slag te gaan met verduurzaming van onze leefomgeving. De basis hiervoor vinden we in het klimaatakkoord van Parijs maar ook de 17 duurzame doelen van de Verenigde Naties. Op deze website vindt u informatie over een aantal duurzaamheidsthema’s waar we als gemeente, maar ook samen met u mee aan de slag gaan.

 • Duurzaam wonen en leven in Brunssum

  06 november 2023

  De wens te komen tot een duurzame en toekomstbestendige gemeente is zeker niet uniek in Nederland. Het verduurzamen en toekomstbestendig maken is echter geen eenvoudige opgave.

 • Duurzame energie

  Zelf energie opwekken met zonnepanelen, zorgen voor duurzame warmte in uw huis, wonen zonder aardgas. Het zijn ingewikkelde onderwerpen waar we allemaal mee te maken krijgen.

 • Transitievisie Warmte

  Om gebouwen in Brunssum energiezuinig en aardgasvrij te maken, heeft de gemeente een Transitievisie Warmte 2.0 vastgesteld.

 • Samen voor een gezellig en duurzaam Lemmender

  28 september 2023

  Woon jij in Lemmender en wil jij je buurtgenoten wel eens gezellig treffen? Misschien wil je wel samen met straat- of flatgenoten de buurt vergroenen of verduurzamen? Gemeente Brunssum en Weller organiseren deze nazomer drie leuke, gezellige en duurzame activiteiten in de wijk Lemmender.