Isoleren en besparen

De meest duurzame energie is de energie die we niet nodig hebben. Besparen en isoleren is daarom altijd een goed idee.

Ga je isoleren, vergeet dan niet te ventileren. Dit voor een gezond binnenklimaat. 

Er zijn voor het isoleren van je huis allerlei mogelijkheden. Denk aan vloer, dak of muurisolatie en alle keuzes die daar weer bij horen. Allemaal hebben deze verschillen voor en nadelen zoals kosten, overlast van werkzaamheden en de terugverdientijd.  Wil je zelf bekijken wat je mogelijkheden zijn en wat de WoonWijzerWinkel je kan bieden, doe dan de woningscan of de verbetercheck. Als u weet wanneer uw huis is gebouwd, bekijk dat eens het overzicht voor maatregelen per bouwjaar. Daarmee krijgt u al een eerste indruk hoe u met isoleren en uw huis voor te bereiden op aardgasvrij wonen. 

Uitgebreide informatie over isoleren en besparen vindt u bij Milieu Centraal. Ook vindt u hier en isolatie-zelfscan om te kijken waar de isolatie verbeterd kan worden maar ook handige stappenplannen om zelf maatregelen uit te voeren. 

Naast het energiezuinig maken van je huis, zijn energiezuinige apparaten ook een slim idee. Check daarom altijd het energielabel van het apparaat, kijk hier voor meer informatie.

Hieronder ziet u de energiebespaarschijf uit het landelijk verduurzamingsprogramma. Deze stappen laten zien hoe je energiebesparing aanpakt en helpt dus ook voor je energierekening.

Energiebesparing energierekening