Samen voor een gezellig en duurzaam Lemmender

Woon jij in Lemmender en wil jij je buurtgenoten wel eens gezellig treffen? Misschien wil je wel samen met straat- of flatgenoten de buurt vergroenen of verduurzamen? Gemeente Brunssum en Weller organiseren deze nazomer drie leuke, gezellige en duurzame activiteiten in de wijk Lemmender.

Koffie met een plantje

Dat was gezellig: Op woensdag 6 september kon je op het parkeerterrein bij de Aldi, een gratis (goed gevulde) plantenbak afhalen om je balkon of tuin op te fleuren! Deze actie organiseerden we in samenwerking met Stichting Steenbreek om de vergroening van balkons en tuinen in de buurt een handje te helpen. Er kwamen heel wat mensen op af. En bij de koffiecaravan, waar je gratis een heerlijke (ijs)koffie kon drinken kwamen leuke gesprekjes tot stand. Daarin werden -bij zomerse temperaturen van 30+ graden- deeën uitgewisseld over hoe we Lemmender samen in de toekomst een fijne, duurzame, groene en leefbare buurt houden. 

Struinen in de Volkstuinen

Leuk en leerzaam.  Een aantal mensen kwam een avondje kijken bij de Stichting Volkstuinen in den Lemmender! Vrijwilligers vertelden over het tuinieren bij de Stichting Volkstuinen en gaven een rondleiding door de prachtige tuinen. En ook de koffiecaravan waar je gratis een heerlijke kop koffie (of thee) kon drinken was er. Altijd gezellig, toch?