Centrumplan

Het Centrumplan -dat in 2008 werd opgesteld- streeft er naar een nieuw hart voor Brunssum te creëren, met woningen en voorzieningen voor ouderen, jongeren en starters en aantrekkelijke, goed toegankelijke winkel- en wandelgebieden. Het nieuwe plein in de Schiffelerstraat maakt hier deel van uit.

De eerste ondernemers hebben zich gevestigd. Aan het nieuwe plein zit een vestiging van Rousseau Chocolade, het Kruidvat en Bakkerij Voncken. De bakker is verhuisd van de Kerkstraat naar de nieuwbouw omdat hier de mogelijkheid was om invulling te geven aan hun nieuwe concept. Dat betekent dat de bakkerij is uitgebreid met een lunchroom en (bij mooi weer) terras. Ook het Kruidvat was aan de Kerkstraat uit zijn jasje gegroeid en zocht daarom naar een nieuwe ruimte.

Initiatiefnemers van het centrumplan zijn gemeente Brunssum, woningcorporatie Weller en Jongen Projectontwikkeling (VolkerWessels). De commerciële ruimte bestaat uit  5 units, waarvan er dus inmiddels drie zijn ingevuld. Wethouder De Rijck (Economie): “Deze partijen passen in onze visie uitstekend bij de gewenste profilering van het nieuwe plein. Gemeente Brunssum, Weller en Jongen Projectontwikkeling zorgen gezamenlijk voor de randvoorwaarden, maar het zijn de ondernemers, bezoekers en omwonenden die het plein gezamenlijk tot leven brengen”.