Centrumplan

Het huidige Centrumplan streeft er naar een nieuw hart voor Brunssum te creëren, met woningen en voorzieningen voor ouderen, jongeren en starters en aantrekkelijke, goed toegankelijke winkel- en wandelgebieden. Het nieuwe plein in de Schiffelerstraat maakt hier deel van uit. Op dit moment wordt gewerkt aan een herziening van het centrumplan dat al uit 2008 stamt. De tijden veranderen nu eenmaal. Of de geplande doorsteek nog past in de huidige omstandigheden, wordt meegenomen in de herziening.

 

Eind vorig startten in de Schiffelerstraat in Brunssum de werkzaamheden voor de volgende fase van het centrumplan. Hier worden 15 stadsappartementen boven ongeveer 1.000 m2 commerciële ruimte gebouwd. De eerste ondernemers hebben inmiddels een contract getekend. Aan het nieuwe plein verwelkomt Brunssum in het najaar van 2019 onder andere een vestiging van Rousseau Chocolade en Bakkerij Voncken. De bakker verhuist van de Kerkstraat naar de nieuwbouw omdat hier de mogelijkheid ontstaat om invulling te geven aan hun nieuwe concept. Dat betekent dat de bakkerij wordt uitgebreid met een lunchroom en zonneterras.

Initiatiefnemers van het centrumplan zijn gemeente Brunssum, woningcorporatie Weller en Jongen Projectontwikkeling (VolkerWessels). De 15 koopwoningen zijn verdeeld over 3 etages, er komen 3 penthouses. De verkoop van appartementen is al gestart. De commerciële ruimte bestaat uit  5 units, waarvan er dus inmiddels 2 zijn ingevuld door Rousseau en Voncken. Wethouder De Rijck (Economie): “Deze partijen passen in onze visie uitstekend bij de gewenste profilering van het nieuwe plein. Gemeente Brunssum, Weller en Jongen Projectontwikkeling zorgen gezamenlijk voor de randvoorwaarden, maar het zijn de ondernemers, bezoekers en omwonenden die het plein gezamenlijk tot leven brengen”.

Kansen voor ondernemers

Op dit moment worden gesprekken gevoerd over de invulling van de andere units. Onder de geïnteresseerde partijen bevinden zich -voor Brunssum- nieuwe ondernemers, maar ook bedrijven die  om verschillende redenen  een nieuwe vestigingsplek zoeken. Die dynamiek is goed voor een binnenstad. De uitvoering van het centrumplan biedt nieuwe geïnteresseerden, maar ook zittende ondernemers kansen. De gemeente werkt momenteel met diverse stakeholders aan een nieuwe visie op het totale centrum.

Wonen in het hart van Brunssum

Belangstellenden voor de stadsappartementen kunnen terecht op https://www.y-staete.nl/

Impressies

Benieuwd hoe dit er uit komt te zien? Bekijk de impressies die gemaakt zijn van fase 1a en fase 1b van de nieuwbouw op de kop van de Schiffelerstraat. Er is een tijd geleden ook een Stadsjournaalitem gemaakt. Hierin ziet u onder andere de bouw van het nieuwe pand van Albert Heijn. Inmiddels kunt u hier alweer geruime tijd boodschappen doen.

Meer informatie

Commerciele ruimte:
3W Real Estate
Jos Neven
Tel: 043-7630321

Huur- en koopwoningen:
www.y-staete.nl