Werken aan het nieuwe park Treebeekplein

In de komende maanden wordt de "groenstrook" van het Treebeekplein omgetoverd tot een echt park met een grote vijver, die ook nog eens als (deels ondergrondse) opvangbak fungeert bij hevige regenbuien.

Het wordt een park waar bewoners kunnen wandelen, sporten, relaxen en elkaar kunnen ontmoeten. Maar voor het zover is, moet er veel werk verzet worden.

Het werk wordt in fases aangepakt, al zullen die op veel momenten elkaar overlappen. Op 6 april is BLM Wegenbouw in opdracht van gemeente Brunssum gestart met de werkzaamheden. Ze zijn nu aan de slag met de nieuwe inrichting van het park waarin een grote vijver komt en twee nieuwe parkeertuinen aan de uiteinden van het park. Ook legt BLM Wegenbouw de nieuwe weg aan voor de woningen die nu gebouwd worden. En ze passen delen van de Koolweg, de Uranusstraat en de Spoorstraat aan op de nieuwe situatie.

Fase 1 en 2

Ze starten met de aanleg van de vijver, dat is fase 1. Omdat daar een ondergrondse waterbuffer onder komt te liggen, is dat een complexe klus waar tot augustus aan gewerkt wordt. Fase 2, de aanleg van de parkeertuin oost start ook binnenkort en loopt dus deels tegelijkertijd met fase 1.

Fase 3

In week 21 starten de werkzaamheden voor parkeertuin west, dat is fase 3. Deze start nadat fase 2 is afgerond om zo veel mogelijk parkeerplaatsen te behouden.

Naar verwachting is het complete werk klaar op 6 augustus. Natuurlijk kan het weer de planning beïnvloeden en voor vertraging zorgen. 

Fasering uit brief 2

De omwonenden worden onder andere op de hoogte gehouden met bewonersbrieven en een App. Woont u niet aan het Treebeekplein, maar Vindt u het leuk om de ontwikkeling te volgen? Ook u kunt gebruik maken van de gratis BLM Wegenbouw App. Deze kunt u downloaden in de Appstore voor iPhone of Playstore voor Android.

Installatiewijze:
• Open de Appstore op uw smartphone of tablet
• Zoek op BLM Wegenbouw en installeer de app
• Zoek in de app op ‘Treebeek’
• Klink op ‘nieuws van dit project ontvangen’
• U ontvangt na installatie automatisch updates over dit project.