Zonnepanelenproject Parkstad

De Parkstad-gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal zijn gezamenlijk gestart met een zonnepanelenproject.

Het biedt aan 7.250 particuliere woningeigenaren de kans om te investeren in het verduurzamen van hun huis. Voor de deelnemers wordt alles geregeld: van installatie tot service. Ze financieren de zonnepanelen door een lening af te sluiten met de eigen gemeente tegen een lage rente. Het zonnepanelenproject is een uitwerking van de Parkstad-ambitie om in 2040 als regio energie-neutraal te zijn.

Alle particuliere woningeigenaren (ook met een smalle beurs), bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3x80 ampère kunnen meedoen. De deelnemers worden geheel ontzorgd: ze krijgen vijftien jaar garantie en service. Ze financieren de zonnepanelen door een lening af te sluiten met de gemeente tegen een lage rente. De aflossing is lager dan de huidige energierekening, deelnemers besparen dus kosten. Men lost de lening in vijftien jaar af, maar versneld aflossen mag ook. Na aflossing is het volledige financiële voordeel voor de deelnemer.

Wonen in beschermd dorpsgezicht

Wonen in de historische woningen van de mijnkoloniën, betekent wonen in een bijzondere omgeving. Om het fraaie uiterlijk van de wijken te bewaren, gelden er speciale welstandsregels. Daardoor bent u mogelijk vergunningsplichtig als u zonnepanelen wilt installeren. U moet zelf nagaan of u een vergunning nodig heeft. Dat kan gelukkig eenvoudig via de vergunningencheck. U ziet meteen of u een vergunning nodig heeft en hoe u deze aanvraagt. 

Vragen over controle op zonnepanelen?

Waarschijnlijk heeft u gehoord of gelezen over de controle van de 2.800 zonnepaneleninstallaties binnen het Zonnepanelenproject Parkstad. We kunnen ons voorstellen dat u misschien nog een vraag heeft. De meest gestelde vragen met de antwoorden zetten we daarom hier voor u op een rij.

Informatieavonden

In het voorjaar en najaar van 2017 zijn diverse informatieavonden georganiseerd over het Zonnepanelenproject Parkstad.
Hier kunt u de presentatie tijdens deze informatieavonden terug zien:

Youtube: Zonnepanelenproject Parkstad

Interesse

Aanmelden voor deelname aan het zonnepanelenproject kan via de website www.zonnepanelenprojectparkstad.nl. Ook vindt u hier meer informatie over het project.

Vragen?

Vragen kunt u per mail stellen via parkstad@voltasolar.nl.