Verkeersmaatregelen Parelloop

Op zondag 15 maart 2020 vindt de 32e Parelloop in Brunssum plaats. Tijdens dit evenement zijn een aantal verkeersmaatregelen van kracht in het centrum van Brunssum.

De Parelloop is een hardloopevenement voor jong en oud. Er worden door zowel recreanten als topatleten afstanden gelopen van 5 km en 10 km. Ook lopen er dit jaar weer veel scholieren en studenten mee over afstanden van 2500 meter, 1000 meter en 500 meter.

Start en finish vinden plaats op en nabij het Lindeplein

Verkeersmaatregelen

Vanaf zondag 15 maart 05.00 uur geldt ter plaatse van het hele parcours, het Lindeplein en de Vijverlaan een parkeerverbod. Het is dan niet te toegestaan om uw auto op een van deze locaties te parkeren! Ook is het verboden om over het parcours te rijden.

De volgende straten maken (gedeeltelijk) onderdeel uit van het parcours: 
Lindeplein, Ir. Op den Kampstraat, Past. Savelbergstraat, Koutenveld, Raadhuisstraat, Lindeplein, Rumpenerstraat, Pr. Hendriklaan, Vijverlaan, Hoefnagelshof, Taelmanshof en Tolenhof. 

Ook de Schoolstraat, Crijckelshof, Heugerstraat, Brimmanshof en Woendershof liggen binnen het afgesloten parcours en zijn dus slechts beperkt bereikbaar.

Op zondag 15 maart is de gehele parkeerplaats op het Lindeplein en de parkeerplaats Alsdorfplein afgesloten.

Op vrijdag 13 maart is er een parkeerverbod voor de parkeerplaatsen voor het gemeentehuis aan de kant van de Rumpenerstraat. Dit in verband met het plaatsen van een container van het Rode Kruis en hekwerk.

Op het parcours zullen op een aantal duidelijk herkenbare plaatsen voetgangers-oversteekplaatsen en auto-doorlaatposten worden ingericht.

Informatie voor aanwonenden

Mensen die aan het parcours wonen, of aan een van de straten en pleinen waar verkeersmaatregelen gelden, worden gevraagd deze tijdig op eigen terrein of buiten het parcours te parkeren. 

Kijk voor algemene informatie over het evenement op www.parelloop.nl.