Verkeersmaatregelen carnaval 2020

Tijdens carnaval (zaterdag 22 februari – maandag 24 februari 2020) zijn er verschillende optochten in Brunssum. Gedurende deze optochten kunnen wegen tijdelijk zijn afgesloten.

Zaterdag 22 februari

Op zaterdag 22 februari trekt de Kindercarnavalsoptocht door het centrum van Brunssum.

Van 12 uur tot 17 uur zijn de volgende wegen (deels en/of tijdelijk) afgesloten:

Dorpstraat(plein), Kerkstraat, Promenade, Ir. Op de Kampstraat, Rumpenerstraat en de Heugerstraat. Ontbinding van de optocht is op het parkeerterrein bij sporthal Rumpen.

Zondag 23 februari 

Op zondag 23 februari vindt op het Lindeplein Koning Carnaval Broenssem plaats. Vanwege dit evenement is het hele Lindeplein, inclusief het weggedeelte, afgesloten voor verkeer en parkeren. De afsluiting is van kracht van 12 uur  tot 22 uur. 

Maandag 24 februari

Op maandag 24 februari trekt de optocht van Brunssum door het centrum. De route loopt over de Schinvelderstraat, Dorpstraat, Kerkstraat/Promenade, Lindeplein en Rumpenerstraat. Ontbinding van de optocht is in de Schoolstraat.

De genoemde straten zijn tussen 11.45 en 18.00 uur geheel of gedeeltelijk voor het verkeer afgesloten. Ook het parkeerterrein Lindeplein ter hoogte van het gemeentehuis is afgesloten voor auto’s.